Enerji sektöründen kritik uyarı: Doğal gaz zammı elektriği vurdu

Enerji sektöründen kritik uyarı: Doğal gaz zammı elektriği vurdu

Doğal gaz fiyatlarındaki artışın elektrik piyasasına etkilerini değerlendiren Ayen Enerji Genel Müdürü ve HESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Arman, "Dağıtım ve diğer ticaret şirketleri bireysel serbest tüketicilere ve sanayicilere doğrudan enerji sağlayan firmalarda maliyet artışı görülecektir" dedi.

Ayen Enerji Genel Müdürü ve HESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Arman doğal gaz fiyatlarındaki artışın elektrik piyasasına etkilerini değerlendirdi.

Bloomberg HT yayınına katılan Arman, “Doğal gaza gelen zamdan dolayı enerji fiyatlarındaki artış piyasa takas fiyatlarının yükselmesine sebep oluyor. Dağıtım ve diğer ticaret şirketleri bireysel serbest tüketicilere ve sanayicilere doğrudan enerji sağlayan firmalarda bu maliyetlerin artışı görülecektir. Uygulanan tarifenin dışında piyasada oluşan tarife fiyatlarından enerji alımı olacaktır. Bu da bir fiyat artışını gündeme getirecektir. Piyasada üretilen elektrik enerjisinin yüzde 63’lık bir kısmı doğal gazdan sağlanıyor. Dolayısıyla maliyetleri bir şekilde enerji fiyatlarının üzerine yansıyacaktır” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN