Faiz cinneti: Bankalar yarışıyor, kazançlar tavan yapıyor! İşte banka banka 1 milyon liranın getirisi

Faiz cinneti: Bankalar yarışıyor, kazançlar tavan yapıyor! İşte banka banka 1 milyon liranın getirisi

Son zamanlarda faiz oranlarındaki artış bankaların yarışına yeni bir soluk getirdi. Faiz getirisinin her geçen gün yükseldiği bu günlerde her bankanın 1 milyon lira için ne kadar faiz getirisi olduğu araştırılıyor. İşte banka banka 1 milyon liranın getirisi…

ZEYNEP ORHAN

Birikimlerini TL cinsi vadeli mevduat faizinde değerlendirmek isteyen vatandaşlar bankaların güncel vadeli mevduat faiz oranlarını araştırıyor. Faiz getirisinin en yüksek olduğu bankaya yatırımda bulunmak isteyen kişiler son zamanlardaki faiz artışından yararlanmak istiyor. Bankalar birbirleriyle kıyasıya rekabet içindeyken bu esnada yatırımcılar ise kazançlarında rekorları görme ihtimaliyle karşı karşıya kalıyor. Peki, şu an için bankaların faiz oranları ne kadar? İşte banka banka 1 milyon liranın faiz getirisi…

yeni-proje-80.jpg

FAİZ ORANLARI ARŞA ÇIKTI

Son 22 yılın en yüksek faiz oranları ile mevduat sahipleri adeta bayram yaşıyor! Bankalar, 1 milyon TL'ye yatırılan paraya 40 bin TL'ye yakın faiz getirisi sunarak yatırımcıları cezbediyor.

BANKALARIN FAİZ ORANLARI

  • ING Bankası'nın yüzde 47 faiz oranı ile zirveye yerleştiği bu yarışta, Alternatif Bank ve Akbank da yüzde 50'ye yakın faiz oranları ile takipte.
  • Denizbank, Fibabanka, TEB ve AnadoluBank da yüzde 47'lik faiz oranı ile yatırımcıların gözdesi.
  • Odea Bankası ve Yapı Kredi Bankası ise yüzde 43 ve 42'lik faiz oranları ile biraz geride kalsa da, yine de yatırımcılara cazip seçenekler sunuyor.
  • Garanti BBVA yüzde 42, Türkiye Finans ise yüzde 45 faiz oranı ile bu heyecana ortak oluyor.
  • QNB Finansbank ve Vakıfbank da yüzde 45 ve 43'lük faiz oranları ile yatırımcıların ilgisini çekiyor.
  • Halkbank ise yüzde 35'lik faiz oranı ile diğer bankalara göre biraz daha düşük bir faiz sunsa da, istikrarlı ve güvenilir bir seçenek olarak öne çıkıyor.

yeni-proje-79.jpg

Bu faiz oranları ile 1 milyon TL'ye yatırılan para, 1 ayda 34 bin TL'den 42 bin TL'ye kadar faiz geliri elde ediyor.

Uzmanlar, bu faiz oranlarının yıl sonuna kadar yüksek kalacağını ve yatırımcıların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini söylüyor.

Peki, siz hangi bankayı tercih edeceksiniz?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN