İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2019 yılında faaliyete başlayan ve bugüne kadar 260 bin kişiye istihdam desteği sağlayan Bölgesel İstihdam Ofisleri, İstanbul’un 39 ilçesine yayılmış 32 ofisi ve 2 mobil istihdam aracıyla faaliyet gösteriyor. İşsizliğe çözüm üretmeyi amaçlayan ofisler, mayıs ayından bu yana 7 kariyer fuarı ve 3 iş fırsatları buluşması düzenledi.
Gaziosmanpaşa, Kasımpaşa, Beykoz, Sarıyer, Beylikdüzü, Maltepe ve Şile’de yapılan kariyer fuarlarının ardından; Bağcılar, Esenler, Bahçelievler, Güngören ve Başakşehir’de de iş fırsatları buluşmaları gerçekleştirildi.
'BAKIRKÖY’DE 50’YE YAKIN İŞ İMKANI'
Bölgesel İstihdam Ofisleri’nin yeni durağı Bakırköy olacak. İBB ve Bakırköy Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek kariyer fuarı, 27 Ağustos Çarşamba günü 10.00-16.00 saatleri arasında Bakırköy Belediye Binası’nda yapılacak.
Farklı sektörlerden 12 özel firma katılım gösterecek fuarda, 20’den fazla iş pozisyonu için yaklaşık 50 kişilik istihdam sağlanacak. İş arayanlar, işverenlerle doğrudan görüşme fırsatı yakalayacak.
'BAŞVURU VE İLETİŞİM KANALLARI'
İş arayan İstanbullular, Bölgesel İstihdam Ofisleri’ne yalnızca fiziki ofislerden değil, aynı zamanda bio.ibb.istanbul, “İstanbul Senin” mobil uygulaması, “İş Ara İş Bul” uygulaması ve 444 8 333 numaralı çağrı merkezi üzerinden de ulaşabiliyor.
