Kaç kişi dövize endeksli mevduat hesabına geçti?

Kaç kişi dövize endeksli mevduat hesabına geçti?

Dövize endeksli mevduat ve katılma fonu hesaplarında 60 günde toplam 452 milyar lira bakiyeye ulaşıldı. 757 bin müşteri bu hesaplara geçiş yaparken, vatandaşlar ağırlıklı olarak 3 aylık vadeyi seçti.

Türkiye Ekonomi Modeli ile kademeli olarak hayata geçirilen Türk lirası (TL) dövize endeksli mevduat ve katılma fonu hesaplarında iki ayda biriken para 450 milyar lirayı aştı.

Dövize endeksli mevduat ve katılma fonu hesaplarında iki ayda 193 milyar lirası Hazine destekli, 259 milyar lirası Merkez Bankası destekli olmak üzere bankacılık sektöründe toplam 452 milyar lira dövize endeksli mevduat/katılma fonu bakiyesi oluştu.

757 BİN MÜŞTERİ GEÇİŞ YAPTI

733 bini gerçek ve 24 bini tüzel kişi olmak üzere dövize endeksli mevduat ve katılma fonu hesapları toplamda 757 bin müşteri sayısına ulaştı.

Döviz tevdiat hesaplarından Türk lirasına dönüşte 72 milyar lirası gerçek kişi, 188 milyar lirası tüzel kişi hesapları olmak üzere toplamda 260 milyar liralık bakiye oluştu. Toplam bakiye içindeki payı ise yüzde 57 seviyesinde gerçekleşti.

VADEDE 3 AY EN ÇOK TERCİH EDİLEN OLDU

Söz konusu TL korumalı hesaplarda ağırlıklı olarak gerçek kişiler 3 aylık vadeyi seçti. Bu vadedeki hesaplar, 224 milyar lira ile toplam hesap bakiyesinin yüzde 50’si seviyesinde gerçekleşti.

Tüzel kişilerin ağırlıklı vade tercihi ise 6 ay oldu. Bu vadedeki hesap bakiyesi 176 milyar lira ile toplam bakiyenin yüzde 39’unu oluşturdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN