Kasa patladı doların ipi çekildi! Selçuk Geçer'den tansiyon çıkartan tahminler... İflasın itirafı

Kasa patladı doların ipi çekildi! Selçuk Geçer'den tansiyon çıkartan tahminler... İflasın itirafı

Sosyal medya hesaplarından ve katıldığı televizyon programlarında ekonomi ve piyasalar üzerine değerlendirmeler yapan Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma senedine (GES) ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Döviz ve altın yatırımcıları için dikkatli olunması gereken bir süreç olduğunu ifade eden açıklanan paketin iflas itirafı olduğunu söyledi.

Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, GES'in açıklanmasıyla hareketlenen dolar ve altın kuru için kritik açıklamalarda bulundu. GES ile vatandaştan para toplanmaya çalışıldığını ifade eden Geçer, kur şoklarına da hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Döviz bozdurup kağıt dağıtacaklar diyen Geçer, 'Dikkatli olun' uyarısında bulundu.

1x-1

KUR ŞOKLARINA HAZIR OLUN

Kur şoklarına emin adımlarla gidildiğini ifade eden Geçeri, GES ilişkinse Merkez Bankası'nın kasasında para kalmadığını ve vatandaşı TL ile borçlandırmaya çalıştıkları söyledi. GES'i kupon ödemeli senet olarak değerlendiren Geçer, vatandaşa döviz karşılığında kağıt dağıtacaklarını belirti. Geçer, elinde dolar olanlar içinse, "Cebinizde 1 dolar var mı? Merkez Bankası'ndan daha çok döviz rezervine sahipsiniz. 1 doları olan Merkez Bankası'ndan daha zengin" diye konuştu.

"PARAYI VATANDAŞTAN TOPLAMAYA ÇALIŞIYORLAR"

GES'i örnek üzerinden anlatan geçer şunları kaydetti:

"100 dolarını götürüyorsunuz. 100 dolar şu anki kurla 1715 lira. Bunun karşılığında 70 faiz verecekler. Yani 3 aylık faiz. Enflasyon rakamının üzerine yüzde 16 faiz koyacaklar ve yüzde 86 verecekler. Bu yöntemler herkesin koşa koşa gideceğini sanıyorlar. Bir kere yabancı böyle bir faiz ortamına girmez. Bu kırılganlığın dibi. Ekonomi çortladı. Bir yerden para bulamıyor. Vatandaştan toplamaya başladılar. Herkes dövizini bozdurunca dolar düşecek. Aslına kafa buydu."

dolarcik-001

"BU RESMİ BİR İFLAS İTİRAFIDIR"

Açıklanan GES'in resmi bir iflas itirafı olduğunu kaydeden Geçer, "Bu sistemin çöktüğünün itirafıdır. Bende kur patlasın istemiyorum. Mümkün oldukça bu saatten sonra dikkatli oldun" ifadelerini kullandı.

Piyasa için "İlginç şeyler oldu" diyen Geçer, GES'in duyurusundan sonra doların 16, 80 seviyesinde düştüğünü ve hemen sonrasında tekrardan 17, 30'ü gördüğünü söyledi. Süper Bono iddiaları için GES'i gösterdi. Merkez Bankası'nın kasasında para kalmadığın ifade eden Geçer, "TL ile vatandaştan para toplanmaya" başlandı dedi.

YORUMLAR (4)
4 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN