Kerim Rota: Dövize endeksli mevduat hükümet için Demokles'in kılıcına dönüştü

Kerim Rota: Dövize endeksli mevduat hükümet için Demokles'in kılıcına dönüştü

İktidarın ekonomi politikası her geçen gün güç kaybederken Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı ve eski bankacı Kerim Rota, dövize endeksli mevduat sisteminin hükümet için adeta Demokles'in kılıcına dönüştüğünü söyledi. Hükümetin dövize endeksli mevduat için rezerv satmaya devam ettiğini söyleyen Rota, ''25 Şubat haftasında 1.5 Milyar$'in üstüne KKM, ZDD ve reeskonttan gelenler de satılmış. Toplamları en az 4 Milyar$+ vardır.'' dedi.

Dövizin hızlı çıkıştan sonra 21 Aralık'ta gerilemesi psikolojik olarak rahatlatsa da iktidarın açıkladığı dövize endeksli mevduat sistemi de işe yaramadı. Nitekim döviz kuru 14-16 seviyelerine tekrar döndü. Yılın ikinci ayında enflasyon rekor seviyelere ulaşırken uzmanlar, mart ayı enflasyonuna ilişkin yaptıkları hesaplamaların 'kaygı verici' olduğunu söylüyor. Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) net rezervleri hızla geriledi.

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı ve eski bankacı Kerim Rota, 25 Şubat haftasında dövize endeksli mevduattan toplanan dolarların da satıldığını ileri sürdü.

Kerim Rota şu ifadelere yer verdi:

''KKM hükümet için kısa zamanda Demokles'in kılıcına dönüştü. KKM'ye bütçeden büyük bir tutar ödememek için rezerv satmaya tam gaz devam. 25 Şubat haftasında 1.5 Milyar$'in üstüne KKM, ZDD ve reeskonttan gelenler de satılmış. Toplamları en az 4 Milyar$+ vardır.''

''KÖK SORUN ENFLASYON HALLEDİKMEDİKÇE...''

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ise rezervlere ilişkin, ''Maalesef iki ucu pis bir değnek. Başarılı olsa da kaybediyoruz, başarısız olsa da. Kök sorun enflasyonu halledilip TL’ye itibar kazandırmadığımız sürece sonuçlarla uğraşmak politika yapıcılığı olarak sunulmaya devam edilecek'' değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN