Kredi kartı olanlar yandı! O tarihte herkesten toplu para kesilecek: Şimdiden hesaplarınızı ona göre yapın

Kredi kartı olanlar yandı! O tarihte herkesten toplu para kesilecek: Şimdiden hesaplarınızı ona göre yapın

Kredi kartı olanlar yandı! Kredi kartı kullanıcıları bu haberi duyunca bütün kartlarını çöpe atmak isteyecek! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yeni kararını duyurdu! O tarihte herkesten toplu para kesilecek! Şimdiden hesaplarınızı ona göre yapın...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 23 Kasım tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında yaptığı 500 baz puanlık faiz artışının ardından, kredi kartı kullanıcılarını geçici olarak rahatlatan bir karar aldı.

POLİTİKA FAİZLERİ YÜZDE 40’A YÜKSELDİ

kredi-karti-ne-kadar-faiz-aliyor-2.webp

Haziran ayından itibaren uyguladığı parasal sıkılaşma politikasıyla politika faizlerini üst üste artıran TCMB, bu kararlarla politika faizlerini yüzde 40'a çıkardı. Ancak, bu faiz artışlarının kredi kartı kullanıcılarına etkisi, alınan yeni kararla bir süreliğine ertelendi.

KREDİ KARTI AKDİ FAİZLERİ ARALIK AYINDA UYGULANMAYACAK

Kredi kartı akdi faizleri, Haziran ayında yüzde 1.36 seviyesindeyken, faiz artışları sonrasında yüzde 3.71'e yükselmişti. Ancak, 1 Aralık itibarıyla 4.17 seviyesine yükselmesi planlanan kart faizleri, Aralık ayında uygulanmayacak.

250 BAZ PUANLIK ARTIŞ SİNYALİ VERİLDİ

TCMB'nin yayımladığı tebliğe göre, kasım ayında gerçekleşen faiz artışları, kredi kartı faizlerine bu ay bir defaya mahsus olmak üzere yansıtılmayacak. PPK metninde ise aralık toplantısı için 250 baz puanlık bir artış sinyali verildi.

KREDİ KARTI AKDİ FAİZLERİ 4.40’A YÜKSELECEK

kredi-karti-ne-kadar-faiz-aliyor-1.webp

Aralık ayında gerçekleşecek olan yılın son PPK toplantısında alınacak faiz kararıyla birlikte, kasım ve aralık aylarındaki faiz artışları kredi kartı faizlerine toplu şekilde yansıtılacak. Piyasaların beklentisi olan 250 baz puanlık artışın gerçekleşmesi durumunda, kredi kartı akdi faizleri 1 Ocak 2024 itibarıyla 4.40 seviyesine yükselecek.

Kredili mevduat hesapları ve nakit avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranıları aynı koşullar altında yüzde 5.16 olacak.

Bu kararla birlikte, TCMB'nin kredi kartı kullanıcılarını faiz artışlarından geçici olarak muaf tutması, dar gelirli vatandaşların yüksek faiz oranlarına maruz kalmasını geçici olarak hafifletirken yeni yıl için zor bir başlangıcın habercisi. Ancak, bu faiz artışlarına ilave olarak BSMV ve KKDF kesintilerinin de eklenmesi, kart borcu olanlar için zorlu bir finansal dönem başlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN