Manisa'da Toki hangi ilçede kaç konut yapacak? Manisa sosyal konutları nerelerde yapılacak? Manisa Toki sosyal konutları ilçelere göre dağılımı ve sayısı

Manisa'da Toki hangi ilçede kaç konut yapacak? Manisa sosyal konutları nerelerde yapılacak? Manisa Toki sosyal konutları ilçelere göre dağılımı ve sayısı

81 ilde yapılması planlanan TOKİ konutları vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Proje detayları hakkında her gün yeni bir bilgi açıklanırken hangi illerde kaç proje yapılacağı da belli oldu. Manisalılar şehirlerinde kaç konut inşa edileceğini ve hangi ilçelerde yapılacağını merak ediyor. İşte Manisa TOKİ konutları hakkında merak edilen tüm detaylar…

TOKİ konut projeleri kapsamında yeni detaylar da paylaşılmaya devam ediyor. Her ilde farklı ilçelerde binlerce konut yapılırken konutlar hakkında araştırmalarda sürüyor. Manisalı vatandaşlar şehirlerinde hangi ilçelere konut yapılacağını araştırmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan başvuruların 14 Eylül 2022 tarihinde başlayacağını işaret ederken son başvuru tarihi de Ekim ayı sonu olarak belirlendi. İşte Manisa TOKİ konutları hakkında merak edilen tüm detaylar…

MANİSA’DA KAÇ KONUT YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çevre Bakanı Murat Kurum’un katıldığı programda Manisa'da yapılacak olan konutlar hakkında bilgiler paylaşıldı. Manisa'da 7 bin 500 konut yapılacak açıklanırken hangi ilçelerde olacağı ise araştırılmaya başladı.

MANİSA TOKİ KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sosyal Konut Projesi kapsamında tüm illerde yapılacak olan konutlar için başvurular 14 Eylül 2022 çarşamba günü başlayacağı açıklandı. Manisa'da yapılacak olan TOKİ konutları için başvuru süreci 14 Eylül Çarşamba günü başladı.

Manisa TOKİ konutları

TOKİ KONUT FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda TOKİ konutları hakkında açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda maliyet fiyatları üzerinden %40 indirim yapılacağı söylenirken 2 + 1 daireler için 608 bin TL fiyat belirlenirken aylık 2 bin 280 lira da taksit yapılmaktadır. Bununla birlikte 3+1 konutlar içinde 850 bin TL fiyat belirlendi. Konutlar 240 ay vade ile aylık 3187 TL ödeme yapacaklar.

Projeye katılımı şartı İstanbul'da yaşayan kişiler için hane geliri 18 bin diğer iller için 16 bin olarak belirlendi. Sözleşmenin imzalanması ile birlikte taksit ödemeleri başlayacaktır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ticari kazanç kaynağı haline getirmek isteyenlere ise fırsat vermeyeceğiz. Kendi aklınca devleti kandırarak TOKİ'den ev almaya çalışanlar hem ödediklerini kaybedecek hem evlerini kaybedecek. Sıkı bir denetim mekanizması kuracağız." şeklinde konuştu.

MANİSA TOKİ KONUTLARI HANGİ İLÇELERDE YAPILACAK?

Manisa'da yapılacak olan TOKİ konutlarının hangi ilçede olacağı merak ediliyor. Manisa'da yapılacak konut sayısı ve ilçeleri:

Manisa Ahmetli -78konut-Ziraat Bankası

Manisa Akhisar -267 konut-Halk Bankası

Manisa Alaşehir-240 konut -Halk Bankası

Manisa Demirci 2. Etap-140 konut-Ziraat Bankası

Manisa Gördes 3. Etap -100 konut-Ziraat Bankası

Manisa Kırkağaç-230 konut - Ziraat Bankası

Manisa Kula 3.Etap – 500 konut - Halk Bankası

Manisa Salihli Durasıllı – 180 konut - Halk Bankası

Manisa Saruhanlı – 100 konut - Halk Bankası

Manisa Soma – 100 konut - Halk Bankası

Manisa Şehzadeler - 1.415 konut - Halk Bankası

Manisa Yunusemre – 750 konut - Halk Bankası

Manisa TOKİ Projesi

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sosyal Konut Projesi kapsamında konut, konut arsası ve sanayi sitelerinin projelerden genç, emekli, şehit yakını, gazi ve engelliler yararlanabilecek.

Genç kategorisine başvuruda bulunacak olan kişilerin 14 Eylül 1992 tarihinden sonra doğmuş olması gerekmektedir.

Proje kapsamında dar gelirli vatandaşların da ev sahibi olması amaçlanmaktadır. TOKİ konutlarına başvuru yapacak olan kişilerin proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı kendisi eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine kayıtlı konut bulunmaması gerekmektedir. Daha önce TOKİ'den ev almış olan kişilerde projeye dâhil edilmeyecektir. 18 yaşını doldurmuş olan Türk vatandaşları başvuruda bulunabilir.

Sosyal Konut Projesi kapsamında 1 haneden tek başvuru alınacaktır.

TOKİ MANİSA KONUT KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuruları 14 Eylül 2022 tarihi itibariyle başladı. Başvurular ekim ayı sonuna kadar devam edecektir. Kura çekilişi için net bir tarih yer almasa da ilk temel Ocak ayında atılacak.

TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? (2022-2023)

TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında başvuruda bulunacak olan kişiler e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN