MB'den şaşırtan KKM ve Yuvam Hesabı cevabı: Rakamları açıklamıyoruz

MB'den şaşırtan KKM ve Yuvam Hesabı cevabı: Rakamları açıklamıyoruz

Hazine'ye ve vatandaşın cebine büyük yük getiren Kur Korumalı Mevduat'ın 'Banka'ya yükü nedir?' ve varlık barışı kapsamında faaliyete geçirilen 'Yuvam Hesabı'na ne kadar para geldi?' sorularına Merkez Bankası cevap verdi. Merkez Bankası'ndan sorulara "Bunları yayımlamıyoruz" cevabı gelmesi kafaları karıştırdı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na konulara ilişkin sorular sorduğunu ekonomist Uğur Gürses, sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştı.

Gürses Twitter mesajında “Merkez Bankası'na yazılı olarak sordum; Banka'nın yükümlüsü olduğu KKM miktarı nedir? Ne kadar kur farkı ödendi? Yuvam hesabına gelen para nedir? Hiçbirine yanıt vermeyip "Bunları yayımlamıyoruz" dediler“ paylaşımı yaptı.

Gürses ayrıca paylaşımında verilen yanıtsızlığa tepki de gösterdi. Gürses “Sahi neden bu 'başarılı' uygulamayı ayrıntıları ile açıklamıyorsunuz?” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN