Mehmet Şimşek, Hafize Gaye Erkan'la görüştü

Mehmet Şimşek, Hafize Gaye Erkan'la görüştü

Mehmet Şimşek'in ekonominin başına geçmesiyle birlikte gözler bürokrasideki atamalara çevrildi. İsmi Merkez Bankası Başkanlığı için anılan Hafize Gaye Erkan'ın, Şimşek'le görüştüğü öğrenildi. Erkan'ın Erdoğan ile de görüşeceği belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimini devralmasıyla beraber bürokraside yapılacak atamalar merak konusu oldu.

NTV'nin haberine göre, Bakan Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanlığı için önerdiği Hafize Gaye Erkan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin açıklama yapılmadı.

1982 doğumlu Hafize Gaye Erkan, bankacılık, yatırımlar, risk yönetimi, teknoloji ve dijital inovasyon alanlarında uzmanlığa sahip, bir finansal hizmetler uzmanı. Halen Marsh McLennan'da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

MERKEZ BANKASI'NDA YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ SİNYALİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın devir teslim töreninde dikkat çeken mesajlar veren Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır" açıklamasında bulunmuştu.

Şimşek'in, "Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla, Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır" sözleriyle Merkez Bankası'nda da yönetim değişikliği olacağına dair beklentiler güçlenmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN