Nebati: Ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum

Bakan Nebati, yabancı bir bakan ile arasında geçtiğini iddia ettiği sohbetini anlattı. Nebati, "Yabancı bir bakanla konuşuyordum, bana enflasyonumuzun yüksekliğinden bahsetti. Doğru dedim. Biz bunu çözeceğiz, kararlıyız. Ama bakın dedim "ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum, siz yüzde 10'luk enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, A Haber'de katıldığı programda yabancı bir bakanla arasında geçen ilginç diyaloğu anlattı. Nebati, "Yabancı bakan bana enflasyonumuzun yüksekliğinden bahsetti. Ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum, siz yüzde 10'luk enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz." diye konuştu.

Nebati'nin açıklamaları şöyle;

"Türkiye altyapısını tamamlanmış bir ülke ve kapasitesi çok büyük. Yanıbaşımızda savaş varken bile çarklar döndü. 20 yıl boyunca dar gelirlerinin taleplerinin karşılandığı bir ülkede yaşıyoruz. Bu kesim mutlaka desteklenmeli. Asgari ücrete iki defa yapılan düzenleme ile artışlar yapıldı. Sıkıntıların bertaraf edecek bir hükümet iş başında. Dar gelirli şunu biliyor bana sahip çıkan bir devlet var. Dar gelirlileri mağdur etmeyeceğiz."

"Tahıl fiyatlarındaki düşüş Cumhurbaşkanımızın başarısı"

"Tahıl fiyatlarındaki düşüş cumhurbaşkanınızın başarısıdır. Fiyatlar belli bir trendi yakaladı. Bu Recep Tayyip Erdoğan etkisidir. Muhalefet hala görmüyor, tebrik etmiyor. Önemli bir sıkıntı giderilmiş oldu."

"Aralıkta enflasyon düşüş eğilimine girecek"

"Şu an 31 milyona yakın insan istihdam ediliyor. 30 milyonun altına düşsün diyorlar. Türkiye yüzde 14'lük manşet faize ulaşması için 2 yıl kaybediyor. Türkiye böyle karar alsa küçülmeye başlar. Dediğim yolu seçtik. Büyümeden taviz vermiyoruz. Büyümeden taviz vermeyince enflasyonla mücadele vakit alır. Emtia fiyatları dünyada zirveye geldi. Gıda fiyatlarında tahıl koridoru açılmasıyla gevşeme oldu. Emtia fiyatları gevşemeye başladı. En önemli sorunumuz petrol. Gıda fiyatlarında, emtia fiyatlarında, petrolde sakinleşme var. Enflasyondan rahatsızlık duyan toplumsal beklenti oluştu. Bu durumların dengelenmesi enflasyon baskısını azaltacak. Attığımız adımlarla enflasyonun engellenmesi için önemli adımlar atıyoruz. Aralık ayında enflasyon düşüş eğilimine girecek."

"Türkiye'ye yatırımlar hız kazandı"

"Türkiye rekor üstüne rekor kırıyor. Müthiş potansiyel var. Türkiye'ye doğrudan yatırımlar geliyor. Merkez Bankası'nın rezervlerine bakın. Yatırım alıyoruz. Geçen haftadan itibaren yatırımlar hız kazandı."

"Konut arzında sağlanacak finansal alt yapıyı oluşturduk"

Konut ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız çalışma yaptı. Malum kredi maliyetlerinin ucuzlaması, piyasanın canlı olmasından kaynaklı üst üstte gelen nedenler fiyatları yükseltti. Sınırların üzerine gitti. Dar gelirlilerinin konut sahibi olması için bir müjde sunuldu. Adımlar hızlı şekilde atılır ve Cumhurbaşkanımız paylaşır. Krediye ulaşıma da bir kolaylık getirildi. Daha önemlisi ise konut arzında sağlanacak finansal alt yapıyı oluşturduk."

“Ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum”

“Yabancı ülkenin bir bakanıyla sohbet ediyoruz; ‘sizin enflasyon çok yüksek’ dedi ben de doğru dedim. Biz bununla mücadele edeceğiz, bunu çözeceğiz, kararlıyız ama bakın ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum. Siz yüzde 10’luk enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz.”

“‘Erdoğan gitsin’ diyenler hayal kırıklığına uğrayacak”

Sıkıntıları bertaraf edecek bir hükümet iş başında. Dar gelirlilerin korunması için gerekli adımları atıyoruz. Ben ümitliyim. Türkiye salgın döneminde olduğu gibi şimdi de başarılı bir sonuç elde edecek. “Erdoğan gitsin” diyenler hayal kırıklığına uğrayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN