DEVA Partisi'nden Nebati'ye: 30 saniyede bu kadar boş laf maharet ister

TÜİK'in temmuz verilerine göre, yıllık enflasyon yüzde 79,6 ile son 24 yılın zirvesine ulaşmışken Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin "Ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum" sözleri dikkat çekti. DEVA Partisi'nden Nebati'ye, "30 saniyede bu kadar boş laf maharet ister. Enflasyonu çözemezsiniz. Çünkü sebebi Sizsiniz. Bozan düzeltemez" tepkisi geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini dün yayımladı. Verilere göre yıllık enflasyon yüzde 79,6; aylık enflasyon ise yüzde 2,37 oldu. Veriler yıllık enflasyonda yükseliş serisinin 14. aya ulaştığını gösterdi. Böylelikle yıllık tüketici enflasyonu 1998 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

'Ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise A Haber'de katıldığı programda yabancı bir bakanla arasında geçtiği iddia edilen diyaloğu anlattı. Nebati, "Yabancı bir bakanla konuşuyordum, bana enflasyonumuzun yüksekliğinden bahsetti. Doğru dedim. Biz bunu çözeceğiz, kararlıyız. Ama bakın dedim ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum, siz yüzde 10'luk enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz" diye konuştu.

'30 saniyede bu kadar boş laf maharet ister'

Nebati'nin dikkat çeken sözlerine DEVA Partisi Ekonomi Politikaları Başkanlığı'ndan tepki geldi. "30 saniyede bu kadar boş laf maharet ister" sözleri ile yapılan Twitter paylaşımında, "Enflasyonu çözemezsiniz. Çünkü sebebi Sizsiniz. Bozan düzeltemez. Keşke Siz de halkımızı suçlama ve tehdit yerine onlara karşı muhatabınız bakan kadar mahcubiyet duyabilseydiniz. Bu aymazlığın cevabını sandıkta alacaksınız" ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN