O şehirde yaşayanlar 4 bin TL’ye ev sahibi oluyor! Avrupa’nın en ucuz konutları… Pılını pırtını toplayan oraya kaçıyor

O şehirde yaşayanlar 4 bin TL’ye ev sahibi oluyor! Avrupa’nın en ucuz konutları… Pılını pırtını toplayan oraya kaçıyor

Son yıllarda artan konut fiyatları vatandaşları tedirgin ederken ev sahibi olmakta neredeyse imkansız bir hal almaya başladı. Ancak cebinizde 4000 TL bulunuyorsa Avrupa'nın en ucuz konutlarının sahibi olabilirsiniz. O şehirde yaşayanlar sudan ucuz ev sahibi oluyor. İşte tüm detaylar…

Dünyada artan fiyatlar vatandaşların belini bükerken o ülkede konut sahibi olmak hiç de zor olmuyor. Macaristan'a yakınlığı ile bilinen Hırvatistan'ın Legrand kasabası, uygun fiyatlı konutları ile adından söz ettiriyor. Avrupa'da ev fiyatları ₺4.000'ye kadar düşerken dünyanın gözü kulağı Hırvatistan'a kilitlendi. İşte tüm detaylar…

EV SAHİBİ OLMAK ÇOK KOLAY

Avrupa'da ev fiyatları düşüşe geçerken herkes Hırvatistan'ın Legrand kasabasını konuşuyor. CNBC'de yer alan açıklamalar doğrultusunda düşük maliyetleri evlerden birine sahip olmak için bazı şartların sağlanması gerektiği belirtildi. Ev sahibi olmanın ilk şartı mülk sahibi olmak olarak belirtiliyor.

legrand.jpg

Yerel Hırvat medya kuruluşu HRT, 2018 yılından bu yana kasabada daha fazla çocuk olduğunu ve kentte yeni bir kreş açıldığını belirtti. Legrand Belediye Başkanı İvan Saboliç ise durumu şu sözlerle özetledi:

"Toplamda oturuma hazır 5 konut satıldı. Üç aile zaten buraya taşındı ve bizi sevindiren şey, her üç ailenin de taşınma sırasında yeni bir çocuğu olması. Bu durum kreşteki çocukların sayısını artırdı."

legrand-konut.jpg

BELEDİYEDEN 25.000 KUNA ÖDEME

Kasabada yaklaşık 2000 kişinin yaşamını sürdürdüğü belirtilirken 2021 yılında Legrand Hırvatistan'ın para birimi olan 1 kunaya 19 ev satıldığını belirtti. Reuters'ta yer alan bilgiler doğrultusunda evlerin 17'sinin satıldığı belirtilirken konutların bakımsız durumda olması nedeniyle belediyenin tadilatlar için 25.000 kuna ödeyeceği ifade edildi.

Özel mülkiyete ait bir konut satın almayı isteyen kişiler kapsamında kasaba fiyatının %20'sini veya 35.000 kunaya kadar karşılanacağı aktarıldı. Kasabanın aynı teşvikleri devam ettirip ettirmeyeceği konusunda net bir açıklama yapılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN