Önce ekmek sonra simit! Zamlar evlere incir ağacı dikecek! Artık simit yemekte lüks oldu

Önce ekmek sonra simit! Zamlar evlere incir ağacı dikecek! Artık simit yemekte lüks oldu

Geçtiğimiz günlerde ekmek fiyatlarına yapılan zamlar çok tartışılırken bu kez de simit fiyatlarına zam yapıldığı duyuruldu. Ucuz atıştırmalıklar arasında yer alan simit fiyatlarını zam yapılması vatandaşı çileden çıkardı. Artık simit yemekte lüks oldu. İşte güncel simit fiyatları…

Ekmek zamları çok tartışılırken Uşak'tan herkesi üzecek bir açıklama geldi. Simit, poğaça ve kıymalı pide fiyatlarına zam yapıldığı duyuruldu. Vatandaşlar ne yiyeceğini şaşırırken güncel fiyatlarda merak ediliyor. Hem ucuz hem de lezzetli bir kahvaltı yapmak isteyenlerin ilk tercihi simit olurken fiyatlar da evlere ateş düşürüyor. İşte güncel simit fiyatları…

SİMİT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Uşak'ta 5 TL'den satılan 100 gramlık simit fiyatı %20 zamlardan sonra 6 TL'ye yükseldi. 6 ay önce zamlanan simit fiyatları bugün itibariyle zamlı fiyatları ile tezgahlarda yerini alacak.
Simit zamlarının yanı sıra kıymalı pideye de zam yapıldı duyuruldu. T

simide-zam-yapildi.jpg

arifelerin ulaştığı işletmeler zamları yürürlüğe koyarken ekmek gramajının artması ile birlikte fiyatlarında zamlandığı belirtildi. Açma ve poğaça yemek isteyenler de artık 10 TL yerine 15 TL ödeme yapacak. Unlu mamullerin fiyatına zam yapılırken açma ve poğaça fiyatları da şimdilik 7,5 ile 10 TL arasında değişiklik gösteriyor.


KIYMALI PİDE FİYATLARINA ZAM YAPILDI

Kıymalı pide yemek isteyen vatandaşlar artık %55 zamlı fiyattan ödeme yapacak. Zamlı fiyat tarifelerin henüz imalatçılara ulaşmadığı için eski fiyattan satış yapılmaya devam edecek. Yeni tarife kapsamında 52 TL'den satılan 250 gram normal kıymalı pide, ıspanaklı, peynirli ve kaşarlı pide fiyatı 80 TL'ye yükseldi. Bunun yanı sıra 60 TL'den satılan soğansız özel pide fiyatı ise 70 TL olurken kuşbaşı pide fiyatı ise 115 TL'ye yükseldi. Yeni tarife kapsamında lahmacun fiyatlarına zam yapıldığı belirtilirken tanesinin 35 TL'den satılacağı vurgulandı.
pide.jpg​​​​​​​


EKMEK FİYATLARI DA ZAMLANDI


230 gram ekmek fiyatı 5 TL'den satılırken fırıncıların gramajı 250 grama yükselterek fiyatının da 7,5TL'ye çıkartacağı duyuruldu. 2022 yılı içerisinde 4 kez zamlanan ekmek fiyatları Aralık zamlarından sonra 4 TL'den 5 TL'ye yükseldi. Uşak'ta yapılan simit, kıymalı pide zamlarının ardından değerlendirmelerde bulunan Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas, konu hakkında düşüncelerini paylaştı. Parlas açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

ekmekler.jpg


“Devletin pandemi döneminde fırınlara verdiği un tahsisi mayıs ayı sonu itibarıyla sona erdi. Başta akaryakıt olmak üzere işçilik, susam her şeye defalarca zam geldi. Fırıncı ve unlu mamul üreten esnaf işin içinden çıkamaz hale geldi. Ekmek fiyatları, önümüzdeki günlerde yeniden düzenlenecek. 250 gram civarında ekmeğin 7-7,5 liradan satılması söz konusu. Ancak zamlar bu şekilde gelmeye devam ederse çok sürmez ekim ayında 10 liradan yeni bir zam yapılması gündeme gelebilir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN