Özel sektör çalışanları yaşadı! Maaşlara okkalı zam geliyor: Asgari ücret sonrası değişti

Özel sektör çalışanları yaşadı! Maaşlara okkalı zam geliyor: Asgari ücret sonrası değişti

Son dakika haberi... Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2023 asgari ücret zammı belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısında ortak kararla paylaşılan rakama göre, asgari ücret yüzde 34 zamlanarak 11 bin 402 TL'ye yükseltildi. Gelen zamla birlikte en düşük memur maaşı 22 bin TL oldu. Zam sonrası özel sektörde çalışan kişilere güzel haber geldi. Maaşlara okkalı zam geliyor! Asgari ücret sonrası rakamlar değişti. Milyonlarca çalışan bu haberle çifte bayram yaşayacak.

2023 asgari ücret zammı belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısı sonrası açıklanan rakama göre, asgari ücret yüzde 34 zamlanarak 11 bin 402 TL oldu. Gelen zamla birlikte en düşük memur maaşı 22 bin TL'ye çıkmış oldu. Asgari ücret zammı sonrası milyonlarca kişi 'Özel sektör maaşlarına ne kadar zam gelecek? Özel sektörde çalışanlara ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırmaya başladı. Beklenen haber geldi, özel sektörde çalışanlar yaşadı. Maaşlara okkalı zam geliyor! Asgari ücret sonrası yeni zamlı maaşları duyurdular. İşte detaylar haberimizde...

rrrt.jpg

ÖZEL SEKTÖR MAAŞLARINA OKKALI ZAM GELİYOR!

Asgari ücrete gelen zam sonrası gözler özel sektöre çevrilmiş durumda. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam yapılacak? Milyonlarca kişinin beklediği haber geldi. Özel sektör maaşlarına okkalı zam geliyor. ABD'li dev danışma kuruluşu Endeavor’un Türkiye şubesi ile Türk danışmanlık şirketi Melon’ın Sahibinden.com, Blutv, PayTR, Farmazon, Meditopia gibi 50’den fazla şirkette yaptığı araştırmaya göre; asgari ücret artışı ve sene başı zamların bir kısmının da seçim ertesine bırakılmasıyla şirketlerin neredeyse tamamı temmuz ayı için ek zammı bütçelerine koydu.

ASGARİ ÜCRET SONRASI RAKAMLAR GÜNCELLENDİ

Araştırmaya katılan şirketlere göre yıl ortası ara dönem zammı, uzman ve yazılımcı rollerinde ortalama yüzde 25, yönetici rollerinde medyanda yüzde 20 ve tüm rollerde üst çeyrekte ortalama yüzde 30 olarak planlanıyor. Milliyet'te yer alan habere göre; 2023 sene başı maaş zammı, yönetici seviye rollerde uzman rollere kıyasla ortalama yüzde 5 ile yüzde 10 oranında daha az gerçekleşti. Düşük maaşları enflasyona karşı koruma refleksi, uzman seviye rollerdeki maaş artışının yönetici seviye rollere göre daha yüksekte kalmasına neden oldu.

ghghgh-2023-06-28t084536-065.jpg

MAAŞLAR HESAPLARA NE ZAMAN GEÇER?

Asgari ücret 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak. Kamuda çalışanlar ayın 15’inde bir sonraki ayın maaşını alırlar. Özel sektörde çalışanlar bir önceki ayın maaşını alırlar. Bu ay çalışanların alacakları eski asgari ücret üzerinden olacaktır. Temmuz ayının maaşını ağustos ayında yeni asgari ücret üzerinden zamlı olarak alacaklardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN