Rapor kesintisi ne demek? Raporu olan işçinin maaşından kesintisi yapılır mı? Rapor kesintisi hakkında merak edilenler

Rapor kesintisi ne demek? Raporu olan işçinin maaşından kesintisi yapılır mı? Rapor kesintisi hakkında merak edilenler

Rapor kesintisi ne demek? Raporu olan işçinin maaşından kesintisi yapılır mı? Gibi sorular vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılmaya başlandı. Rapor kesintisi hakkında tüm merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz...

Kadrolu işçiler ile işverenler arasında en çok tartışılan konu olan rapor kesintisi detayları şöyle; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 152’nci maddesinde yer alan ve 17 Nisan 2006 tarih ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren indirimlere ilişkin rapor 5 Mayıs tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. 05/05/2006 tarihinde ve 26159 resmi gazetede yayımlandı. Detaylı kanun bölümü şöyledir; 657 sayılı Kanunun 152’nci maddesine göre, bazı hastalıklardan dolayı sağlık raporunda çalışamayacak durumda olmaları dışında, ‘’bir takvim yılı içinde kullanılan hastalık izin süreleri toplamının 7 günü aşması halinde, aşan sürelere isabet eden zam ve tazminatlar %25 eksik ödenir.” ibaresi ve işçiye ve işverene gazetede tebligat yapıldı.

Rapor Kesintisi Nasıl Uygulanır?

Hepimizin bildiği gibi rapor toplam 7 gün geciktiğinde zamdan düşülecek ve yüzdeye göre tazmin edilecektir. Bu yerleşimi düzleme çevirirsek, tabloda gösterilen örneklerle kesintinin nasıl uygulandığını görebilirsiniz.

YATACAK OLAN MAAŞ     ALINAN RAPOR PARASI    %25 KESİNTİ   YATAN MAAŞ

      800 TL                                     10 GÜN                          31,25                751,27

3 GÜNLÜK KESİNTİ 79.98 OLUR

Aralık 2019'da alınan 5 günlük rapor ve Ocak 2020'de alınan 5 günlük rapor bağımsız yıllarda yapıldığından dolayı 1 yıl beklemeye gerek yoktur. Uzun süreli tedavi gören (tüberküloz, kanser, kırık, çıkık vb.) çalışanların, yetkili bir doktordan 3 veya 4 hastaneden heyet raporunu alması halinde ücretlerinden kesinti yapılmaz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN