Rus rublesi tekrar değer kaybediyor

Rus rublesi tekrar değer kaybediyor

Küresel piyasalarda dalgalanmalara neden olan Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik, Ruble'ın değerinin dolar ve euro karşısında düşmesine neden oldu. Bölgeden ve Avrupa’dan gelen açıklamalar sonrası Ruble hızla geriledi.

Savaş krizi devam ederken, İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) Rusya'ya yönelik yaptırımlarını açıkladı. Küresel piyasalarda çıkan haber akışı, ülkelerin karaları ve Donbas'ta devam eden şiddetli gerginlik sebebiyle, dolar/ruble paritesi yüzde 1,7 artışla 80 seviyesine çıktı. Euro/ruble paritesi de yüzde 1,6 yükselişle 90,9’a çıktı.

MOSKOVA BORSASI SON DURUM

Moskova Borsası yüzde 1,6 değer kazanarak 3.084 puana çıkarken, RTS endeksi ise yüzde 1 azalarak 1.214 puana geriledi.

ABD, İngiltere ve AB, dün, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerini resmen tanıma kararı nedeniyle yürürlüğe yeni yaptırımlar koymuştu. Batılı yetkililer, Rusya yönelik çeşitli ilave yaptırımların da hazırlandığını açıkladılar.

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi de bugün, ülke çapında olağanüstü hal ilan etme kararı aldıklarını, karanın Ukrayna Parlamentosu tarafından onaylanması gerektiğini duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN