Merkez Bankası'nda iki başkan yardımcısı ve bir PPK üyesi görevden alındı

Merkez Bankası'nda iki başkan yardımcısı ve bir PPK üyesi görevden alındı

Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu (PPK) Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. Karar Cumhrubaşkanı Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun görüşmesi sonrası Resmi Gazete'den ilan edildi.

Merkez Bankası üst yönetimi değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkez Bankası Genel Başkanı Kavcıoğlu görüşmesinin hemen ardından yönetim değişti.

Merkez Bankası'nda Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı.

icfotopg.jpg

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak, PPK Üyeliğine Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.

Merkez Bankası'na gece yarısı atama operasyonu yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre iki başkan yardımcısı ile bir PPK üyesi görevden alındı.

5 AYDA GÖREVİNDEN ALINDI

Öte yandan Prof. Dr. Semih Tümen Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine bu yılın Mayıs ayında atanmıştı. Böylelikle Tümen görevde 5 ayı tamamlayamadan görevinden alındı.

Karar sonrası dolar/TL kuru, son gelişmelerle 9,18'i aşarak rekor kırdı. Euro/TL kuru da 10,64'le rekor tazeledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN