Merkez Bankası'nda kritik görüşme! Kılıçdaroğlu ve Kavcıoğlu'ndan peş peşe açıklamalar

Merkez Bankası'nda kritik görüşme! Kılıçdaroğlu ve Kavcıoğlu'ndan peş peşe açıklamalar

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Kavcıoğlu'nu, ziyaret etti. Merkez Bankası'ndaki sürpriz görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Kavcıoğlu art arda açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a Merkez'in kurumsal kimliğine saygı göstermesi için çağrıda bulunurken Kavcıoğlu, görevden almalarla ilgili, "Bir kısmı bizim tercihimiz, bir kısmı arkadaşların tercihi" dedi, rezervlerin ise 125 milyar dolara yaklaştığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile Ankara'da görüştü. Merkez Bankası'nda saat 15.30'da başlayan kritik görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Kritik görüşmenin ardından açıklamada bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, döviz kurlarındaki yükselişin yarattığı endişeyi Kavcıoğlu'na ilettiklerini kaydetti. Merkez Bankası'na müdahale eden kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Merkez Bankası'nın kurumsal kimliğine saygı göster" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"Dövizin sürekli TL karşısında yükselmesi karşısında endişelerimizi ifade ettik. Zam yağmuru gelecek, her alanda ciddi sorunlar çıkabilir. Kara kış fonu oluşturulması gerektiğini ifade etmiştim. Fakirin hakkını hukukunu korumak açısından bir fonun oluşturulması gerektiğini ifade ettim.

MERKEZ BANKASI'NIN KURUMSAL KİMLİĞİNE SAYGI GÖSTER

Merkez Bankası'nın bağımsızlığına müdahale eden kişinin Erdoğan'ın olduğunu sağır sultan biliyor. Buradan Erdoğan'a açık çağrı yapıyorum; Merkez Bankası'nın kurumsal kimliğine saygı göster. Kararı liyakatlı kişiler versin. Kararı büyük ölçüde Erdoğan'ın verdiğini pek çok finans çevresi de biliyor. Bu rahatsızlığımız dile getirildi."

Kılıçdaroğlu'nun ardından Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu kameraların karşısına geçti. Merkez Bankası'nın 'bağımsız' hareket etmediği eleştirilerini üzülerek takip ettiklerini kaydeden Kavcıoğlu rezervlerin 125 milyar dolara yaklaştığını söyledi.

Merkez'de gece yarısı operasyonu ile üç ismin görevden alındığı bu isimlerin de 'faiz indirimine' karşı oldukları iddiasına ilişkin konuşan Kavcıoğlu, "Bütün kurumlarda olabilen şeyler. Bir kısmı bizim tercihimiz, bir kısmı arkadaşların tercihi" açıklamasını yaptı

Kavcıoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Merkez Bankası'nı herkes sahiplenmelidir. Merkez Bankası bu ülkenin en güzide kurumlarından biridir. Merkez Bankası'nı yıpratan açıklamaların bizi üzdüğünü ifade edeyim. Merkez Bankası kararı kendi Para Politikası Kurulu kararıyla almaktadır.

Merkez Bankası rezervleriyle güçlüdür, 125 milyar dolara yaklaştı. Merkez Bankası'nın açıklamaları nettir.

GÖREVDEN ALMALAR HEM BİZİM HEM ARKADAŞLARIN TERCİHİ

Bütün kurumlarda olabilen şeyler. Bir kısmı bizim tercihimiz, bir kısmı arkadaşların tercihi. Ayın 21'inde Para Politikası Kurulu'nda (PPK) bir karar vereceğiz. Bu karar herkesin kararı. Bugüne kadar böyle oldu, bundan sonra da böyle olacaktır. Tamamen kendi süreci içinde gelişen görev değişimidir. Merkez Bankası güçlüdür rezervleriyle rakamlarıyla. Kararlarını kendi içinde alır. Bugün rezervlerimiz 125 milyar dolara yaklaşmıştır. Ben tekrar kendilerine teşekkür ediyorum.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN