Tam altın ve Cumhuriyet altını arasındaki fark nedir? Tam ve Cumhuriyet altını farkları

Tam altın ve Cumhuriyet altını arasındaki fark nedir? Tam ve Cumhuriyet altını farkları

Her geçen gün fiyatı artmaya devam eden altın ile ilgili insanların araştırmaları devam ediyor. Peki tam altın ve Cumhuriyet altını arasındaki fark nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Sık sık zamlanan altın son zamanlarda insanların en çok yatırım için tercih ettiği araçlardan biri oldu. Peki tam altının ve Cumhuriyet altınının farkı nedir? Tam altın ve Cumhuriyet altını nasıl ayırt edilir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TAM ALTIN VE CUMHURİYET ALTINI ARASINDAKİ FARK

Cumhuriyet altını ve tam altın arasında birkaç fark bulunmaktadır. Cumhuriyet altını halk arasında Ata altın olarak bilinir. Tam altın Türkiye Cumhuriyeti darphanesi tarafından basılır. 

Tam Altın ve Cumhuriyet Altın Arasındaki Fark Nasıl Anlaşılır

İki altın da ayar olarak 22 gram üretilir. Cumhuriyet altınının çapı 30 mm'den büyük, tam altının ise 22 mm kadar olur. Tam altın 7.016 gram, Cumhuriyet altını 7.216 gramdır. Cumhuriyet altını ve tam altının üzerinde bulunan desenler de birbirinden farklı olur. Cumhuriyet altınının bir yüzünde 1923 tarihi ve altının basım tarihi, bir yüzünde ise Atatürk resmi bulunur ve Ankara yazar. İki altın arasındaki fark gramları, kalınlıkları ve desenlerinden yola çıkılarak ayırt edilmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN