TC kimlik numaranız ile 10.000 TL karşılıksız ödeme alabilirsiniz! Nakit para ihtiyacını giderecek: İşte yardım ödemesi şartları

TC kimlik numaranız ile 10.000 TL karşılıksız ödeme alabilirsiniz! Nakit para ihtiyacını giderecek: İşte yardım ödemesi şartları

Depremzedeler için yardım ödemelerine dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. AFAD kısa bir süre önce 10 bin TL yardım ödemelerinde dair açıklamalarda bulundu. Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremler sonrasında 10 bin TL destek ödemeleri depremzedelerin hesabına yatırılacağı söylenmişti. Peki 10 bin TL destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır? Kimlere verilir? İşte tüm detaylar...

AFAD 10 bin TL nakit desteğini yatırmaya başladı!

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 bin TL nakit desteğini açıklamıştı. AFAD tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte verilecek olan desteklerin yatırılmaya başlandığı bilgisi verildi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan AFAD, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlarımıza 10 bin TL tutarındaki destek ödemelerinin başladığını duyurdu.

Hane başına verilecek olan destek ödemelerine dair detaylar da yer aldı. Açıklamada AFAD'ın deprem bölgesinde yer alan yapıların hasar tespitine dair çalışmaların sürdüğü vurgulanırken. Hasar tespit sonuçlarına göre hanelere destek ödemelerinin yapılacağının da altını çizdi.

40-bin-tl-para-bankadan-aninda-cebinize-kefil-yok-sart-yok-gelir-belgesine-gerek-yok-bs9a

Deprem yardımı ikametgah verilerine göre yapılacak!

Evleri hasar gören depremzedelere yapılacak olan 10 bin TL'lik destek ödemeleri Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile iş birliği halinde hasar tespit verilerine dayanarak ikametgah verisinin dikkate alınarak ödemelerin yapılacağı bilgisi de paylaşıldı.

61ad9b087f58a17136136ee1

Ödemeler kimlere ve nereye yapılıyor?

Duyurulan 10 bin TL nakit desteği hakkında vatandaşlar tarafından araştırmalar devam ediyor. AFAD tarafından yapılan hasar tespit çalışması ile birlikte 680 bin 268 hanede hasar tespit çalışmaları sonlandırılarak ödemelere başlanıldığı bilgisi paylaşıldı. Hane başına verilecek olan destek ödemeleri depremzedelerin varsa Ziraat Bankası hesabına yatırılacak. Ziraat Banka hesabı bulunmayan vatandaşlara ise T.C kimlik numaraları üzerinden destek ödemeleri yapılıyor.

YORUMLAR (11)
11 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN