TL bu kez şaşırttı: Dolar karşısında en iyi performansı gösterdi

TL bu kez şaşırttı: Dolar karşısında en iyi performansı gösterdi

Türk Lirası bu kez şaşırttı, Temmuz ayında dolar karşısında en iyi performans gösteren para birimi oldu. TL'nin değer artışına şüpheyle bakılırken, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinin de yükseldiği ortaya çıktı.

Dünyada dolar karşısında en iyi performans gösteren para birimi Türk Lirası oldu.

TL'nin performansını Twitter2da değerlendiren Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, piyasaların TL'deki yükselişi şüpheyle karşıladığını belirterek "Geçen yıl da istikrarlı bir seyir izleyen TL, Merkez Bankası'nın döviz rezervleri azalınca devalüasyona sürüklenmişti" paylaşımında bulundu.

02-003.jpg

MERKEZ'İN REZERVLERİ DE ARTTI

TL'nin değer artışına şüpheyle bakılırken, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinin de yükseldiği ortaya çıktı.

Merkez Bankası'nın verilerine göre, 9 Temmuz haftasında TCMB'nin brüt döviz rezervleri yaklaşık 3 milyar dolarlık artışla 62,6 milyar dolara yükseldi. Yine Verilere göre altın rezervleri de yaklaşık 0,9 milyar dolar artışla 41,8 milyar dolar oldu.

Dünya'nın aktardığına göre, böylece ilgili haftada TCMB rezervleri 100,2 milyar dolardan 104.07 milyar dolara yükselmiş oldu.

ERDOĞAN DA AÇIKLAMIŞTI

TCMB Çin ile swap anlaşmasını 15 Haziran'da hesaplara girecek şekilde 2,4 milyar dolardan 6 milyar dolara artırmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da aynı dönemde TCMB rezervlerinin önce yeniden 100 milyar dolara ardından da kendi rekoru olan 135 milyar dolara ulaşacağını söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN