Togg’la ilgili merak edilen soru yanıt buldu! Kışın menzili düşüyor mu? İşte ekran görüntüsü

Togg’la ilgili merak edilen soru yanıt buldu! Kışın menzili düşüyor mu? İşte ekran görüntüsü

Kış mevsiminde elektrikli otomobillerin nasıl bir performans sağlayacağı merak konusu oldu. Yapılan araştırmaların ardından Yerli ve Milli Otomobil Togg'un kış verilerine dair ilk paylaşım geldi. Önümüzde duran kış mevsimi Togg'un performansını nasıl etkileyecek? İşte tüm detaylar...

Kış mevsiminde elektrikli otomobillerin performansına dair birçok iddia bulunuyor. Sosyal medyada viral olan konuya ise bugün Togg'da katıldı. Yerli ve Milli Otomobil Togg'un kış mevsiminde nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu oldu.

MERAK EDİLEN TOGG SORUSU

Milyonlarca elektrikli araç sahibinin korkulu rüyası haline gelen kış gelmeden, veriler paylaşılmaya başlandı. Kış mevsiminde Togg'un nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu olurken, paylaşılan veriler iç rahatlattı.

Özellikle kış mevsiminde menzilin düşüp düşmeyeceği konusunda tartışmalar yer alıyor. Bir kullanıcı tarafından paylaşılan ekran verileri Togg kullanıcılarının gündemine oturdu. Paylaşılan ekranda Togg, 8 derece sıcaklıkta ve ortalama hızlarda tüketiminin 23 kWh / 100 km olması dikkat çekti.

f-cx1l3wyaa9f8m.jpg

KIŞ MEVSİMİNDE ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER

Kış mevsiminde menzili düştüğü iddia edilen elektrikli otomobiller kategorisinde yer alan Togg için cevap geldi. 10 derece ve altında yer alan sıcaklıklarda elektrikli otomobiller normalin üzerinde tüketim gerçekleştirir.

Batarya ve kabinin ısınması için yüksek miktarda enerji harcayan araçlarda ısı pompalı ya da atık ısı toplama kabiliyeti yüksek olan termal yönetim sistemleri bulunur. Bu özellikler enerji tüketimini yüzde 15 - 25 oranında azaltıyor.

src-340x1912xtogg-c-suv-prototipi-kis-testleri-icin-arjantin-de.jpg

TOGG'UN MENZİLİ DÜŞÜYOR MU?

Togg kullanıcıları tarafından paylaşılan verilere göre, kış mevsiminde şehir içi ve şehir dışı tüketimi 22 - 28 kWh seviyelerinde bulunuyor. Fabrika verisi olarak 523 kilometre menzili 88,4 kWh bataryalı Togg T10x, kış mevsiminde 300 - 400 menzile kadar düşüş gösterebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN