Yeni BMW G90 M5 Nürburgring'de turlarken görüntülendi! Ağır, sessiz ama...

BMW'nin en dikkat çeken ve beklenen modellerinden olan M5, G90 kasa koduyla birlikte yenilenirken beklentiler her geçen gün artmaya devam ediyor. Merakla beklenen 2025 BMW M5, geçtiğimiz günlerde Nürburgring'de kamuflajıyla turlarken yakalandı. Kamuflajına rağmen aracın tasarımı dikkat çekmeyi başarırken tahminen ağırlık nedeniyle motordan daha çok ses çıkaran lastikler ise gözlerden kaçmadı.

BARAN BEKİ

BMW'nin en önemli modellerinden biri olan 5 serisinin bol hormonlu hali olan M5, 2025 yılında gelecek G90 kasa kodlu modeliyle meraklılarını heyecanlandırmaya devam ediyor. Rakip markalarda hacimde küçülmeye gidilerek hibrit ünitelerle alınan yüksek beygirler kullanıcıların keyfini kaçırsa da BMW, tekrardan çizgisini en azından bu model için bozmayarak beklentileri daha da yükseltti.

bmw-g90-m5-yeni-render.jpg
Casus fotoğraflara göre yapılan render çalışması

1000 BEYGİR?

2025 BMW M5, cüssesine ve tasarımına göre göre şaka gibi bir hızlanmaya sahip olan, BMW XM'de bulunan S68 kodlu 4.4 litrelik V8 motoru ve hibrit sisteminin daha güçlü bir versiyonunu kullanacak. Yani, yeni nesil, BMW'nin M5'ini bile hibrit yapabildi, ancak, muhtemelen iyi anlamda. XM'in en üst paketi olan Label Red'de toplamda 748 beygir güç üreten bu sistemin G90 M5'te daha fazla olması bekleniyor.

Araç tanıtılmadan önce casus fotoğraflarına göre yapılan tahminlerde yeni M5'in 900 beygiri aşması, hatta 1000 beygirleri zorlaması bekleniyordu. Nürburgring'de yine turlarken yakalanan model, kamuflajına rağmen görünebilen agresif çizgileriyle ilgi gördü.

yeni-bmw-g90-m5.jpg
Casus fotoğraflara göre yapılan render çalışması

GÜÇLÜ, AĞIR VE SESSİZ

Fakat tasarımından ziyade dikkat çeken bir nokta ise aracın lastiklerinden yükselen çığlık sesleri oldu. Aracın pistte olduğunu ve oldukça rüzgar olduğunu unutmayarak, bu noktada iki şeye dikkat etmek gerekiyor. Araç ne kadar ağır, motor ve egzozun ağzını kim bantladı.

F90 M5'in yine Nürburgring'de yapılan testlerine baktığımızda motorun sesini daha çok, olması gerektiği gibi duyuyoruz. Ya da, araç daha hafifti de ondan lastikleri mi daha az duyuyorduk?

Sürekli yenilenen emisyonlar ve cezalarla beraber araçların seslerinin giderek kısıldığına şahit olduk. Lakin, bu emisyonlar 4.4 litrelik bir V8'i ne zaman 2 litreye çevirdi, M5 ne zaman tekne gibi dönmeye başladı, açıkçası merak konusu.

CarSpyMedia tarafından kaydedilen görüntülerin daha fazlası ve yeni M5 hakkındaki bazı yorumları okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir