Yerli otomobil Togg'a büyük zam

Yerli otomobil Togg'a büyük zam

Yeni yıla 1 ay kala birçok marka zamlı fiyatlar için listelerini güncellemeye başladı. Yerli otomobil Togg'un T10X fiyatlarına yüzde 16,4 zam geldi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, "Küresel boyutta tedarik zincirinde yaşanmaya devam eden maliyet etkileri ve finansal gelişmelerin ülkemizde yerli üreticileri de etkilemesi nedeniyle biz de fiyatlarımızı düzenlemek durumunda kaldık." denildi.

Yerli otomobil Togg'a beklenen zam geldi. T10X fiyatları yüzde 16,4 zamlandı.

1 Aralık 2023 itibarıyla geçerli olacak yeni fiyat listesinde Togg T10X modelinin giriş fiyatının 1.430.000 TL'ye yükseliyor. Bu versiyonun fiyatı zamdan önce 1.227.500 TL idi. Bir üst seviyede yer alan T10X V2 RWD versiyonunun fiyatı ise 1.329.500 TL'den 1.550.000 TL'ye yükseldi.

tg.jpg

Konuyla ilgili şirketten gelen açıklamada, "Küresel boyutta tedarik zincirinde yaşanmaya devam eden maliyet etkileri ve finansal gelişmelerin ülkemizde yerli üreticileri de etkilemesi nedeniyle biz de fiyatlarımızı düzenlemek durumunda kaldık. Yeni fiyat listesi 01 Aralık 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ve kendilerine bildirilmiş olan öngörü teslim tarihi Aralık olan tüm kullanıcılarımızı etkileyecektir." ifadeleri kullanıldı.

Kısa süre önce yapılan ÖTV matrah güncellemesi ile %10'luk dilimdeki üst sınır 1.650.000 TL'den 1.914.000 TL seviyesine yükseltilmişti. Bu düzenleme yapılmasaydı T10X'in Uzun Menzilli versiyonu yapılan bu zam ile birlikte %40 ÖTV dilimine sıçrayacaktı.

Togg, bir yandan üretimi artırarak bu yıl hedeflediği teslimat sayısını tutturmaya çalışıyor. Şirket en son Ekim ayı itibarıyla toplam 9.171 adet otomobilin sahipleriyle buluşturulduğunu açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN