Elazığ depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükseldi

Elazığ depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükseldi

Elazığ'da dün akşam 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Resmi rakamlara göre depremde 29 kişi hayatını kaybetti, 1542 kişi de yaralandı. 44 kişi göçük altından çıkarıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Sivrice ilçesinde dün saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem kaydedildiği ifade edildi. Deprem, yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

AFAD, ölü sayısının 29'a, yaralı sayının da 1542'ye yükseldiğini açıkladı. 44 kişi ise göçük altından çıkarıldı.

ANADOLU'NUN BİRÇOK KENTİNDE HİSSEDİLDİ

Deprem Malatya, Diyarbakır, Tunceli, Mardin, Bingöl, Bitlis, Suriye ve Irak’tan hissedildi. Vatandaşlar depremle beraber panik halinde evlerinden sokaklara çıktı. Bu depremden sonra 400 civarında artçı deprem kaydedildi.

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken bölgedeki hava sıcaklığının -5 derece olduğu belirtiliyor.

AFAD'DAN ELAZIĞ'A 2 MİLYON TL YARDIM

AFAD, Elazığ Valiliği emrine 2 milyon lira, Malatya Valiliği emrine 2 milyon lira olmak üzere toplam 4 milyon lira acil yardım ödeneği gönderdi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN