Depremzededen Ekrem İmamoğlu'na 'müteahhit' serzenişi

Depremzededen Ekrem İmamoğlu'na 'müteahhit' serzenişi

Deprem bölgesini ziyaret eden İBB Başkanı İmamoğlu'nun burada bir depremzedeyle yaşadığı diyalog, sosyal medyaya damga vurdu. Depremzede, İmamoğlu'na "Bu müteahhitleri tutuklayın" serzenişinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ'da dün meydana gelen ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan 6,8'lik depremin ardından Elazığ'a geldi. İmamoğlu ile bir depremzede arasında duygu yüklü ve sitem dolu anlar yaşandı.

İmamoğlu burada adının Yaşar Sayık olduğu öğrenilen bir depremzede ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Depremzede Sayık, yıkılan binasının önünde İmamoğlu ile yaptığı konuşmada binayı yapan müteahhitlere sitem etti.

"MÜTEAHHİTLERİN TUTUKLANMASINI İSTİYORUZ"

İkili arasındaki duygusal konuşma şu şekilde gerçekleşti:

Depremzede Yaşar Sayık: Bu müteahhitler bu gördüğünüz binamızı çimento katmadan yaparsa böyle olur.

Ekrem İmamoğlu: Tedbirli olmalıyız bu hatalara müsaade etmemeliyiz. Acınızı paylaşıyoruz.

Depremzede Yaşar Sayık: Bu müteahhitlerin tutuklanmasını istiyoruz.

"DEPREM GERÇEĞİYLE YÜZLEŞMELİYİZ"

Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarının sorularını da enkazların uzağında bir noktada yanıtladı.

İmamoğlu, şunları söyledi:

* Öncelikle hem Elazığ'ın hem Malatya'nın, bütün ülkemizin başı sağ olsun. Hepimizin başı sağ olsun. Bugün eşimle, Genel Başkan yardımcılarımızla ve milletvekillerimizle beraber önce Malatya'daydık, şimdi Elazığ'dayız.

* Bu haberleri alınca çok üzülüyoruz. Ama bir başka boyutu var: Üzülmek değil de bizim esasen, çok hissetmediğimiz günlerde ne yaptığımız çok önemli. Deprem, her ne kadar gerçeğimiz olsa da çok hızlı unutabiliyoruz. Bunu unutmamak adına, hepimiz sorumluyuz. Hepimiz, sorumluluk sahibi makamlardayız. Belli ki konu, sadece İstanbul değil; bugün Elazığ'dayız. Yarın Ege'de olabiliriz.

* Boylu boyunca Anadolu'yu geçen bu deprem hattının, her an her yerde bu tarz sorunları bizimle yüzleştirme imkanı var. Bu, doğanın bir gerçeği. ‘Duacı olmaktan yana üzülüyoruz' demekten, açıkçası milletçe bence usandık. Başka gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Hızlıca yol almalıyız. Hızlıca tedbirler almalıyız. Deprem bölgesinde bulunan şehirlerimizin başka hiçbir önceliği yok.

* Gönül arzu ederdi ki, evet, deprem bir gerçek, ama tek bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini duymayalım. Ama ne yazık ki ölüm haberleri aldık. Şu anda da bekleyiş var. Umarım, enkaz altındaki vatandaşlarımızı sağ bir şekilde kurtarırız. Görüyorum ki, ülkemizin, devletimizin, bütün kamu kurumlarının arama-kurtarma ekipleri, burada gönül gönüle, el ele hizmet ediyorlar.

* Bu aşamasındaki bu birlikteliğimiz çok doğru. Ama bu birlikteliğimiz, afet dışında da elde etmemiz gereken bir birliktelik atmosferi. Deprem, öncelikli meselemiz. Geldik, acıları paylaştık.

20-01/25/imamoglu-sozcu-3.jpg

İBB, TÜM OLANAKLARIYLA DEPREM BÖLGESİNDE

İBB, Başkan İmamoğlu'nun talimatı üzerine deprem bölgesine, 158 personel ve 23 araçtan oluşan arama kurtarma ve yardım ekipleri gönderildi. Arama kurtarma ekibi şehirde çalışmalara başladı.

Deprem sonrası, Elazığ ve çevresinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere “İBB Afet ve Acil Durum Müdahale Planı”nda görevli birimlerden ekip oluşturuldu. Arama kurtarma ekibi gece uçakla bölgeye sevk edildi. Karayoluyla Elazığ'a giden yardım ekibi ise gün içinde şehre ulaştı.

Elazığ Çevrimtaş Köyü'nde, gece boyunca süren çalışmalarda yaralı bir vatandaş ile yaralı hayvan göçük altından çıkartıldı. 5 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı. Yardım için giden Destek Hizmetleri Lojistik ekibi ile birlikte, 3 bin kişiye, 2 çeşit yemek üretme kapasitesine sahip yemek tırı, 1 soğuk gıda kamyonu, 2 açık kasa kamyonu, jeneratör vb. ekipmanlarla birlikte gıda mühendisi, aşçı, teknik ve hizmet personelleri bulunuyor.

İBB iştiraklerinden Hamidiye A.Ş. de su ihtiyacını karşılamak üzere ,1 su tankerini deprem bölgesine sevk etti. Öte yandan, birkaç gün önce Tunceli'ye giderek kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’yu arama çalışmalarını yürüten İBB İtfaiye Sualtı Arama Kurtarma Ekibi (İSAK) 6 personel, 2 araç ile Elazığ'a geçerek arama kurtarma çalışmalarına destek vermeye başladı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN