Emekli Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? 2019 Bayram öncesi emekli maaşları verilecek mi?

Emekli Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? 2019 Bayram öncesi emekli maaşları verilecek mi?

Emekli Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? 2019 Bayram öncesi emekli maaşları verilecek mi? Bakan Selçuk'un açıklamasına göre SSK kapsamındaki emekliler bugün, Bağ - Kur ve Emekli Sandığı emeklileri de yarın banka hesaplarından bin lira ikramiyeyi alabilecek.

Emekli Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? 2019 Bayram öncesi emekli maaşları verilecek mi? Emekliler bugün ikramiyelerini banka hesaplarından çekiyor. SSK kapsamındaki emekliler bugün, Bağ - Kur ve Emekli Sandığı emeklileri de yarın banka 1.000 liralık ikramiyenin sahibi olacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekli bayram ikramiyesinin ödenme tarihi ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un son dakika açıklamalarına göre; Kurban bayramı ikramiyeleri, 8-9 Ağustos’ta ödenecek. Buna göre ikramiyeler SSK kapsamında olanlara 8 Ağustos, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kapsamında olanlara ise 9 Ağustos’ta hesaplarda olacak.

NE KADAR YATIRILACAK?

Kurban Bayramı emekli ödemeleri 1000 TL şekinde olacak. Hükümet, 30 Nisan 2018’de emeklilere, dul ve yetimlerine, her yıl iki dini bayram öncesi 1.000 lira ikramiye verilmesini kararlaştırmıştı. İkramiyenin verileceği tarihe kadar emekli olanlar da 1.000 liralık ikramiyeden yararlanabilecek.

Bakan Selçuk'un açıklaması şu şekilde:

"Emeklilerimize bayram ikramiyelerini 8 ve 9 Ağustos'ta ödeyeceğiz. İkramiyeler SSK kapsamında olanlara 8 Ağustos, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında olanlara ise 9 Ağustos'ta ödenecek. 12 milyon 142 bin kişiye ödenecek toplam ikramiye miktarı yaklaşık 10 milyar 800 milyon lira olacak."

YENİ EMEKLİLER DE İKRAMİYE ALACAK

Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanacak. Yeni emekliler, bu tarihten itibaren verilecek tüm bayram ikramiyelerini alabilecek, 2019’da 2 bin lirayı cebine koymuş olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN