Cemal Enginyurt Demokrat Parti'ye geçti

Cemal Enginyurt Demokrat Parti'ye geçti

Tarım Bakanı'nı eleştirmesi üzerine MHP'den ihraç edilen Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Demokrat Parti'ye geçtiğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'a övgü dolu sözler söyleyen Cemal Enginyurt Demokrat Parti'ye geçtiğini duyurdu.

Cemal Enginyurt, bugün Meclis'te yaptığ*ı konuşmada Demokrat Parti'ye geçtiğini açıkladı. Enginyurt "Gültekin Uysal kardeşimizle birlikte yol yürümeye karar verdim. Bugünden sonra Demokrat Parti'de siyaset yapacağım." ifadelerine yer verdi.

MHP'den ihraç edilen Enginyurt, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal için "Türk Siyasetinin genç, dinamik ve beyefendi ismini takibe alalım. Güzel şeyler söylüyor. Türkiye için umut veriyor" ifadelerini kullanmıştı.

Geçen ağustos ayında "Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir" sözleri nedeniyle MHP'den ihraç edilen Enginyurt, Ak Parti'ye yönelik sert eleştiriyle gündeme gelmişti.

Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Demokrat Parti'ye geçmesiyle birlikte Demokrat Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı ikiye yükselmiş olacak.

ENGİNYURT MHP'DEN NEDEN İHRAÇ EDİLDİ? 

Cemal Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin fındık rekoltesi açıklamasına sert tepki gösterdi. 

Enginyurt Pakdemirli'nin rekolteyi beklenenden yüksek açıkladığını savunmuş ve AK Parti'nin MHP'yi yok saydığını dile getirerek, "Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi. Ne yaptık size? Muhalefet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur İttifakı'ndan başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar" sözlerine yer vermişti.

MHP lideri Bahçeli tarafından daha önce de uyarılan Enginyurt, bu açıklaması sonrası partiden ihraç edildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN