Enis Berberoğlu kararına üst mahkemeden de ret

Enis Berberoğlu kararına üst mahkemeden de ret

Son dakika haberi... Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasına yer olmadığı kararına yapılan itiraz üst mahkeme tarafından da reddedildi. Böylece iki mahkeme de Anayasa Mahkemesi'nin kararını tanımamış oldu.

Milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu'nun İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen yeniden yargılanmasına yer olmadığına dair kararına karşı yapılan itiraz hakkında İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi de karar verdi.

Mahkeme itiraza ilişkin yaptığı değerlendirmede, “karar verilmesine yer olmadığına” hükmetti. Dosya yeniden 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Kararla üst mahkeme de Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararını tanımamış oldu.

NE OLMUŞTU?

AYM, 25'inci, 26'ıncı ve 27'nci dönem CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine oy birliğiyle karar verdi.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi AYM’nın yerindelik denetimine girdiğini ileri sürerek, kendi kararında direnmişti.

Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN