Erdoğan: Aylan bebeğin kumsala vurduğu ana kadar neredeydiniz

Erdoğan: Aylan bebeğin kumsala vurduğu ana kadar neredeydiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü'de BM Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu'nda konuştu. Erdoğan, mülteci sorununa değinirken Avrupalı devletlere sert çıktı, "Aylan bebeğin kumsala vurduğu ana kadar neredeydiniz?" ifadelerini kullandı.

BM Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de devlet eliyle yaşanan terörün altını çizerek, rejime yardım eden Avrupa ve Putin'e sert mesajlar gönderdi.

Erdoğan, konuşmasında "Suriye'de ölenlerin sayısı 500 bini aşmış durumda Suriye'de devlet terörü esmektedir. Suriye'de bir terörist işbaşındadır. Kırmızı halılarla bunları karşılyanlar sorumlu değilmi. Onlara silah yardımdında, parasal yardımda bulunanlar sorumlu değil mi? Biz o yavruların ölerek sahile vurmalarını istemiyoruz. Aylan bebeğin kumsala vurduğu ana kadar neredeydiniz?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

İttifakın sağladığı başarıya rağmen şu gerçeği de hep birlikte kabul etmek durumundayız. Uluslararası toplum olarak ittifakın kuruluş amacını teşkil eden hedeflere ulaşmaktan halen çok uzağız. Bizi Medeniyetler İttifakı'nı kurmaya iten kemikleşmiş önyargıları, insanları, inançları, kökleri ve kültürleri temelinde ayrıştıran anlayışı maalesef halen aşamadık. Radikal akımlarla ve bu akımların beslediği terörle mücadelede bizlerden beklenen ortak ve kararlı mücadeleyi yeteri kadar sergileyemedik."

ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MÜSLÜMANLIKTA BÖYLE BİR ŞEY YOK!

Masum insanların hayatına kastetmeyi hiçbir inanç, din, hiçbir kültür, hiçbir vicdan tasvip etmez. Özellikle de İslam kelime itibarıyla, manası barış olan bir dindir. Manası barış olan bir din teröre müsaade eder mi? Bizim dinimizde terörün asla yeri yoktur ve İslam adına ortaya çıkan bu örgütler ki başta IŞİD, bunların İslam ile yakından uzaktan alakası yoktur.

ORTAK MÜCADELE İÇİNDE OLMALIYIZ

Suriye'de, Irak'ta, Nijerya'da, Fransa'da, Pakistan'da, Türkiye'de, Belçika'da, İspanya'da, bütün bu ülkelerdeki patlayan bombalar ardı ardına gerçekleşirken yaşadığımız acıyı ortak bir duruşa, söyleme ve eyleme dönüştürmedik. Şiddet ortamını doğuran siyasi çatışmalara, haksızlıklara ve eşitsizliklere çare bulamadık.

Eğer bu mezhepçiliğe karşı ortak mücadeleyi veremezsek barışı temin edemeyiz. Irkçılığa karşı bu ortak mücadeleyi veremezsek terörle mücadele edemeyiz. Biz 'şu ırktan, bu ırktan' diye insanlara bakamayız. 'Şu siyahtır, şu beyaz ırktandır' diye insanları birbirinden ayıramayız. Biz karşımızdaki tüm ırkların mensuplarına insan olarak bakmak ve insan olarak hepsini sevmek zorundayız. İşte dünyada barışın temelini bu oluşturmaktadır.

AYLAN BEBEK KUMSALA VURULANA KADAR NEREDEYDİNİZ?

Aylan bebek kumsala vurduğunda insanlık 'ne yapıyoruz' demeye başladı. Peki Aylan bebek o kumsala vurduğu ana kadar neredeydiniz? Altı yıldır Suriye'de bu insanlar ölüyor. Sadece Ege'de, Akdeniz'de denizden topladığımız insan sayısı bizim şu anda 100 bine ulaştı. Onları ölümden kurtarabildik. Şu anda Suriye ve Irak'tan olmak üzere 3 milyon mülteci ülkemizde. Sağ olsun bize dostlar geliyorlar, teşekkür ediyorlar. Bizde bir söz var: 'Bal bal demekle ağız tatlanmaz', balı yersen ağız tatlanır. Bizim şu ana kadar sadece faturalı yaptığımız harcama 10 milyar doları aştı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN