Erdoğan, Ayşe Buğra'yı hedef almıştı... Kavala'dan ilk açıklama geldi

Erdoğan, Ayşe Buğra'yı hedef almıştı... Kavala'dan ilk açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayşe Buğra'yı hedef almasının ardından ilk kez konuşan Osman Kavala, "Eşim Ayşe Buğra gibi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri gibi ben de ülkem için üzülüyorum" dedi.

Üç yılı aşkın süredir tutuklu yargılanan iş insanı Osman Kavala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın akademisyen Ayşe Buğra'yı hedef almasının ardından ilk kez konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Kavala ziyareti sonrası mesajını paylaştı. Çakırözer, Kavala ile birlikte tutuklu yargılanan gazeteci-yazar Ahmet Altan'ı da ziyaret etti.

"DAVAM HUKUKSUZLUK TİYATROSUNA DÖNÜŞTÜ"

Kavala, beraat kararının bozulduğu Gezi davası ve 15 Temmuz darbe ‘girişiminin planlayıcısı ve casusluk suçlamalarıyla’ yargılandığı davanın birleştirilmesiyle ilgili “Benimle ilgili davalar baştan beri hukuki bir süreç olmaktan uzaktı. Gelinen noktada maalesef bir tiyatro halini aldı. Hukuksuzluk, adaletsizlik tiyatrosuna dönüştü” dedi

"EŞİM GİBİ BEN DE ÜZÜLÜYORUM"

Kavala, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne atanması sonrası Boğaziçili öğrencilerin başlattığı protestolara da dayanışma mesajı göndererek, "Eşim Ayşe Buğra gibi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri gibi ben de ülkem için üzülüyorum" diye konuştu.

Yeni atanan rektöre karşı, barışçıl protestolarını yürüten Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine de Silivri’den dayanışma mesajı gönderen Kavala, “Eşim Ayşe Buğra gibi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri gibi ben de ülkem için üzülüyorum” diye konuştu.

ÇAKIRÖZER: BU DAVALAR DEMOKRASİNİN TURNUSOL KAĞIDI

Çakırözer ziyareti sonrasında şu değerlendirmede bulundu.

"Osman Kavala hakkındaki bir beraat, iki tahliye, bir AİHM ve bir Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi kararına rağmen yaklaşık 4 yıldır cezaevinde. Kavala’nın tutukluluğu Türkiye’de demokrasinin turnusol kağıdıdır. Ahmet Altan sadece yazılarından dolayı dört buçuk yıldır cezaevinde. Dosyası son bir yıldır keyfi biçimde Yargıtay’da bekletiliyor. Terör örgütü üyeliğinden hüküm giyenler bile ondan az yatıp çıktı. Hakimlerin karar verirken uymaları gereken hukuk güvenliği, insan onuru ve makul süre ilkeleri nerede kaldı? Kavala, Ahmet Altan, Selahattin Demirtaş ve diğer siyasi tutukluların cezaevinde tutulduğu her gün yeni bir hak ihlalidir. Onlar zindanlarda tutulduğu sürece Türkiye’de hukuk devletinden bahsetmek mümkün olamaz. Yeni Anayasadan bahsedenler öncelikle mevcut Anayasaya uyarak, tarafı olduğumuz AİHM kararlarına tam uyum sağlamalıdır. Siyasi tutuklular bir an önce özgürlüklerine kavuşmalıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN