Prof. Dr. Ayşe Buğra'dan Erdoğan'a cevap: Çok sarsıldım, artık hiçbir şey için olmaz diyemiyoruz

Prof. Dr. Ayşe Buğra'dan Erdoğan'a cevap: Çok sarsıldım, artık hiçbir şey için olmaz diyemiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isim vermeden "Osman Kavala denilen, adeta Soros'un temsilcisi olan kişinin karısı da provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır" sözleriyle hedef aldığı Prof. Dr. Ayşe Buğra, ilk kez konuştu: Çok sarsıldım. Çok sarsıldım ama artık hiçbir şey için olmaz diyemiyoruz. Her şey oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kendisine yönelik "Osman Kavala denilen, adeta Soros'un temsilcisi olan kişinin karısı da provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır" sözlerine Prof. Dr. Ayşe Buğra'dan cevap geldi.

"PROVOKASYON LAFI O KADAR KÖTÜ Kİ..."

Buğra, "Provokasyon lafı o kadar kötü ki öğrenciye saygısızlık. Bizim öğrencilerimiz görüldü değil mi? Nasıl insanlar oldukları, nasıl kendilerini ifade edebildikleri… Hocalarının yönlendirmesi ile ortalığa dökülecek insanlar olmadığı herhalde görülüyor. Ne diyeyim?" dedi.

Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan Buğra, "Cumhurbaşkanı'nın sizi itham eden sözlerini işitince ne hissettiniz?" sorusuna "Tabii çok şaşırıyorsunuz. Bu olacak şey değil. Çok sarsıldım. Çok sarsıldım ama artık hiçbir şey için olmaz diyemiyoruz. Her şey oluyor" cevabını verdi.

"DİRENİŞLER SIRASINDA BİR-İKİ KERE GİTTİM"

Buğra şunları kaydetti: "Boğaziçi'nden 2017 yılında emekli oldum. 2000'lerin başından beri iktisat dersi vermiyorum küçük sınıflara. Master ve doktora öğrencilerine veriyorum. Sosyal medyayla ilişkim yoktur. Twitter da Facebook da kullanmam. Bir ders veriyorum. Onu da internetten veriyorum. Okula gitmiyorum. Direnişler sırasında bir- iki kere gittim.

Birine katıldım ama yani nasıl bir provokasyon yapıp da insanları…. Provokasyon lafı o kadar kötü ki öğrenciye saygısızlık. Bizim öğrencilerimiz görüldü değil mi? Nasıl insanlar oldukları, nasıl kendilerini ifade edebildikleri… Hocalarının yönlendirmesi ile ortalığa dökülecek insanlar olmadığı herhalde görülüyor. Ne diyeyim?

"BİR KORUMA İÇGÜDÜSÜ BU"

Akademisyenler ve öğrenciler üniversiteyi korumaya çalışıyorlar. Boğaziçi çok kolay girilen bir yer değil. Bunlar hakikaten çok çalışkan, ne yaptığını bilen insanlar. Aileler çocuklarını hazırlamak için yıllarca uğraşıyor. Ve çok memnunlar orada olmaktan. Çok sahipleniyor. Çok seviyorlar. Çok iftihar ediyorlar okullarıyla. Dışarıdan etkilerle bozulmasını istemiyorlar. Bir koruma içgüdüsü bu."

"DIŞARIDAN DUYMAMIZ ÇOK TUHAF"

Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili iki fakülte açılmasını da değerlendiren Buğra "Biz haberlerden duyuyoruz. Bizim üniversitede böyle olmaz bu işler. Kurumlar vardır. Kurumlar üniversite mensuplarıyla iletişim içinde hareket eder. Dışarıdan 'Hukuk ve iletişim fakültesi açıldı' diye haber gelmesi çok tuhaf" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN