Meral Akşener'in gündeme getirdiği TRT'nin efsane dizisi hangisi?

Meral Akşener'in gündeme getirdiği TRT'nin efsane dizisi hangisi?

Tarık Buğra'nın Küçük Ağa dizisi konusu ne, oyuncuları kimler, ne zaman çekildi, merak konusu oldu. Grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, yazar Tarık Buğra'nın Küçük Ağa romanının TRT 1'de Yücel Çakmaklı yönetmenliğinde dizi olarak ekranlara geldiğini hatırlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eleştirilerde bulundu. İşte, Küçük Ağa dizisi hakkında bilgiler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Pof. Dr. Ayşe Buğra'ya yönelik sözlerine tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iş dünyası ile devlet arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde önemli katkıları bulunan akademisyenin, bir bilim insanı olduğunu, devletin başına bu sözlerin yakışmadığını söyledi.

Prof. Dr. Ayşe Buğra'nın, ünlü yazar Tarık Buğra'nın kızı olduğunu hatırlatan Akşener, "O Tarık Buğra ki senin burma bıyıklına benzemez. TRT'nin TRT olduğu zamanlarda bu millete ecdadını hakkıyla anlatan muhterem romanların dizilerin yazarıdır. Terbiyeli olacaksın, efendi olacaksın" ifadelerini kullandı.

KÜÇÜK AĞA DİZİSİ NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Tarık Buğra'nın aynı adlı romanından televizyon ekranlarına uyarlanan Küçük Ağa, 1984 yılında TRT 1'de yayınlandı. Yücel Çakmaklı'nın yönetmenliğini yaptığı dram, savaş, tarih türündeki dizi, yayınlandığı dönem büyük ilgi gördü. 1 sezon süren yapım, 8 bölüm olarak izleyiciyle buluştu.

1234-9270-horz.jpg

KÜÇÜK AĞA DİZİSİ NASIL İZLENİR?

Geniş oyuncu kadrosuyla dönemin kült yapımlarından biri olan Küçük Ağa dizisinin tüm bölümlerini, video paylaşım sitesi Youtube'dan ücretsiz olarak izlemek mümkün.

KÜÇÜK AĞA KONUSU NE?

Osmanlı İmparatorluğu'nun adım adım adım çöküşe gittiği gerçeğini algılayamayan ve bu nedenle düşman işgaline rağmen İstanbul hükümetini samimi bir çabayla savunmayı sürdüren bir din adamı Kuva-yi Milliye'nin ilk tohumlarının atıldığı Akşehir'e gelir.

Görevi, sarayın otoritesini tanımayan bu yeni hareketi, din adamı kimliğini kullanarak daha doğuş sürecindeyken provoke etmektir. Ancak, kahramanımız zaman içinde gördükleri ve yaşadıklarıyla giderek bilinçlenecek, ulusal kurtuluş ordusunun en önde gelen mücahitlerinden birine dönüşecektir.

Kendisine silahlı cihadı öğreten deli dolu çete reisi, yaşadığı uzun dönüşüm sürecinin ardından ona şöyle der: "Ben buraların ağasıyım. Sen de artık ağa oldun. Ama bir bölgeye iki tane ağa olmaz. Ben varken sen de bundan böyle 'Küçük Ağa' olarak anılacaksın."

w1200-15226-568.jpg

KÜÇÜK AĞA DİZİSİ OYUNCULARI KİMLER?

TRT ve Çınar Film'in yapımcılığını üstlendiği, Tarık Buğra'nın senaryosunu kaleme aldığı, Yücel Çakmaklı'nın yönetmenlik koltuğunda oturduğu Küçük Ağa dizisinin oyuncu kadrosunda; Çetin Tekindor (Mehmet Reşit), Fikret Hakan (Çolak Salih), Ahmet Mekin (Reis Bey), Aydan Şener (Emine), Eşref Kolçak (Binbaşı Hamdi), Kadir Savun (Ali Emmi), Erol Taş (Çakırsaraylı), Haluk Kurtoğlu (Dr. Yüzbaşı Haydar), Yusuf Sezgin (Yüzbaşı Nazım), Yıldırım Gencer (Çerkes Tevfik Bey), Halil Ergün (Çerkes Ethem), Süleyman Turan (Halis Çavuş), Nubar Terziyan (Doktor Minas), Bahar Öztan (Zehra), Cem Kurtoğlu (Yüzbaşı Cezmi), Kenan Pars (Kilya Lefter), Agah Hün (Müftü Efendi), Muazzez Kurdoğlu (Çolak Salih), Kazım Kartal (Topal İsmail), Reha Yurdakul (Pehlivan Ağa), Hikmet Taşdemir (Manda Halil), Atilla Yiğit (Cambaz Sadi), Nuri Alço (İngiliz Yüzbaşı Alain Poel), Muhip Arcıman (Belediye Reisi), Kenan Bal (Sarı Mehmet), Hüseyin Peyda (Arap Şeyhi), İhsan Yüce (Kahveci Salim), Osman Alyanak (Sabri Usta), Turgut Özatay (Ökkeş Ağa), Hayri Caner (Nişancı Hayri), Osman N. Ergun (Konuk Oyuncu), Yalçın Akçay (Mevlüt Ağa), Hakkı Kıvanç (Sarıca), Tevfik Şen (Reşit), Süheyl Eğriboz (Çakırsaraylı), Muhip Arcıman (Belediye Reisi), Hüseyin Kaşif (Musta Efendi), Hüseyin Kutman (Rum Meyhaneci Barbar), Muhteşem Durukan (Sarkis Efendi), Ferdi Atuner (Ali Rıza), Ahmet Evintan (Hacı Yunus), Atilla Ergün, Sümer Tilmaç (Hurşit), Ali Şen (Hacı Hüseyin Ağa), Talat Gözbak (Kumandan Bey), Turgut Savaş (Küçük Hacı Emmi), İhsan Gedik (Şakir), Uluer Süer (Papaz), Necati Er (Terzi Niko), Yüksel Tanık, Fethi Moğulkoç, Erdoğan Üçkaya, Yaşar Şener (Boşnak Fuat), Giray Alpan (Çakırsaraylı), Sevinç Niş (Ruziye), İhsan Özenç, Ünal Gürel (Yorgo), Ahmet Turgutlu (Faytoncu Digor), Murat Tok (Haşim Hoca) gibi isimler yer alıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AYŞE BUĞRA'YA NE DEDİ?

Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden akademisyenleri eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Ayşe Buğra'yı hedef almıştı.

Erdoğan, "Bu ülkede Soros'un adeta temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şeklide Boğaziçi içinde provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır. Ülkemizin böyle bir nadide üniversitesini alın istediğiniz gibi karıştırın mı diyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın sözlerine yanıt veren deneyimli akademisyen, "Üç buçuk yıldır süren, gittikçe ağırlaşan bir eziyet süreci bu. Cumhurbaşkanı'nın ve İçişleri Bakanı’nın demeçleri çok esef verici. Biraz üzülüyorum, memleketim adına da üzülüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra Fox TV'de bir canlı yayına katılan Prof. Dr. Ayşe Buğra, "Memleketimizin huzura ihtiyacı var, devamlı kavga ederek devam edemeyiz. Gerçekten memleketimize haksızlık oluyor ve tabii ki adalet istiyorum" diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN