Erdoğan ile Sisi ilk kez aynı karede

Erdoğan ile Sisi ilk kez aynı karede

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır'ın darbeci lideri Sisi, ilk kez aynı karede buluştu. Berlin'deki kritik zirve öncesi bir araya gelen liderler aile fotoğrafı çektirdi. Bu sırada Erdoğan ile Sisi de aynı karede yer aldı. Daha önce Erdoğan, BM Genel Kurulu Toplantısı için gittiği New York'ta Sisi'nin bulunduğu yemeğe katılmamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır'ın darbeci lideri Abdulfettah-el Sisi, ilk kez aynı karede buluştu. Berlin'deki kritik zirve öncesi bir araya gelen liderler aile fotoğrafı çektirdi.

20-01/19/ana-manset-2-1579447825.jpg

Bu sırada Erdoğan ile Sisi de aynı karede yer aldı.

20-01/19/ana-manset-2-1579447773.jpg

Daha önce Erdoğan, BM Genel Kurulu Toplantısı için gittiği New York'ta Sisi'nin bulunduğu yemeğe katılmamıştı.

20-01/19/ana-manset-2-1579447749.jpg

ERDOĞAN, SİSİ'NİN MASASINA OTURMAMIŞTI

25 Eylül 2019'da katıldığı BM Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ölümüne değinerek "Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın mahkeme salonunda çırpınarak ölmesi ve ailesinin defnine bile müsaade edilmemesi de içimizde kanayan bir yaradır. Bölgenin adalete ve hakkaniyete olan derin ihtiyacının adeta birer sembolü olmuştur" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, liderlerin katıldığı yemekte de ABD Başkanı Donald Trump'ın masasında Mısır'ın darbeci lideri Sisi'yi görünce yemeğe katılmaktan vazgeçmişti.

BERLİN'DE KRİTİK ZİRVE

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Libya konulu konferans için devlet ve hükümet başkanları seviyesinde davette bulunmuştu.

Konferansa Türkiye, ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Kongo Cumhuriyeti, İtalya, Mısır, Cezayir'in yanı sıra BM, Avrupa Birliği, Afrika Birliği ve Arap Birliği temsilcilerinin katılacağı, Serrac'ın yanı sıra Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin liderli Halife Hafter'in de konferansa davet edildiği belirtilmişti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN