Libya düğümü çözülecek mi? Hafter ateşkesi bozdu, Trablus'ta patlama sesleri yükseldi

Libya düğümü çözülecek mi? Hafter ateşkesi bozdu, Trablus'ta patlama sesleri yükseldi

Libya'daki taraflar ve uluslararası toplum krizi görüşmek için Berlin'de toplanırken, başkent Trablus'ta patlama sesleri duyuldu. Başkentin güneyinde siyah dumanlar yükseldi. Ulusal Mutabakat Hükümeti güçleri, Hafter milislerinin ateşkesi ihlal ettiklerini açıkladı.

Libya’daki taraflar ve uluslararası toplum Almanya'nın başkenti Berlin toplanırken, ülkenin doğusundaki Halife Hafter'e bağlı milisler ateşkesi ihlal etti.

AA'nın haberine göre, başkent Trablus'ta belirli aralıklarla farklı şiddette patlama sesi duyuldu, kentin güneyinden siyah dumanlar yükseldi.

20-01/19/ana-manset-2-1579446241.jpg

"HAFTER ATEŞKESİ İHLAL ETTİ"

Libya'nın uluslararası meşruiyete sahip temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı güçlerin ortak Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Abdulmalik el-Medeni, Hallatat ve Hallet el-Furcan bölgesinde Hafter milislerinin ateşkesi ihlal ederek havan saldırısı düzenlediklerini, kendilerinin de bu saldırıya karşılık verdiğini ve durumu kontrol altına aldıklarını ifade etti.

Medeni, Hafter milislerinin havan saldırısının Hallatat bölgesindeki petrol tankerlerine isabet ettiğini, bu nedenle yangın çıktığını söyledi.

Bu arada farklı şiddetteki patlama sesleri uzun aralıklarla sürüyor.

NE OLMUŞTU?

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Libya konulu konferans için devlet ve hükümet başkanları seviyesinde davette bulunmuştu.

Konferansa Türkiye, ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Kongo Cumhuriyeti, İtalya, Mısır, Cezayir'in yanı sıra BM, Avrupa Birliği, Afrika Birliği ve Arap Birliği temsilcilerinin katılacağı, Serrac'ın yanı sıra Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin liderli Halife Hafter'in de konferansa davet edildiği belirtilmişti.

TRABLUS/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN