Hafter güçleri, Trablus'ta bir mahalleyi vurdu

Hafter güçleri, Trablus'ta bir mahalleyi vurdu

Hafter güçleri, başkent Trablus'un güneyine yönelik düzenlediği peş peşe saldırılar sırasından Ebu Selim ilçesinde bir mahalleye bomba isabet etti. Patlamada bir kişi yaralanırken, çevrede de maddi hasar oluştu.

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milisler, başkent Trablus'ta bir mahalleyi vurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı güçlerin yürüttüğü Burkan el-Gadab (Öfke Volkanı) Operasyonu’nun resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Hafter milislerinin Trablus'a yönelik saldırılarında Ebu Selim ilçesinde bir mahalleye bomba isabet etti.

Saldırıda bir kişi yaralanırken, evler ve binek araçlar hasar gördü.

Açıklamada, maddi zarara ilişkin görseller paylaşıldı.

NE OLMUŞTU?

Hafter’e bağlı milisler, Berlin Konferansı’nda yapılan ortak ateşkes çağrılarına rağmen, başkente yönelik saldırılarını sürdürüyor.  

BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame, Güvenlik Konseyi’ne geçen hafta yaptığı son sunumda, Libya’da 'ateşkesin sadece adının olduğunu' ve 110’un üzerinde ihlal kaydettiklerini açıklamıştı.

TRABLUS/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN