Soylu'ya hakaretten serbest kalan şahıs Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

Soylu'ya hakaretten serbest kalan şahıs Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınıp serbest kalan şahıs, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten yeniden gözaltına alınarak tutuklandı.

Sosyal medya üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesi ile paylaştığı fotoğrafın altına küfürlü yorum yazan Erdal E., 2 gün önce gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere işlem başlatılan Erdal E. akşam saatlerinde  bir kez daha gözaltına alındı.

ERDOĞAN’A HAKARETTEN TUTUKLANDI

Erdal E.'nin bu sefer, sosyal medya hesaplarında daha önce yaptığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren paylaşımlar sebebiyle emniyete götürüldüğü belirtildi. İşlemlerin ardından Bakırköy Adliyesine çıkarılan Erdal E. “Cumhurbaşkanı'na Hakaret” suçlamasıyla tutuklandı.

SOYLU: BAKAN OLSAM NE YAZAR

Annesiyle fotoğrafının altına küfür eden kişinin ifadelerini paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “45 gündür anam hastanede. Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım. Bakan olsam ne yazar. Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder. Tweetimle yeniden alınırsa da provakasyon sayacağım” ifadelerine yer verdi. 

BAKAN GÜL: BEĞENMEYEN İTİRAZ HAKKINI KULLANIR

Soylu'nun bu paylaşımının ardından Adalet Bakanı Gül'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Sosyal medya üzerinden kendisini etiketleyenler ile ilgili de çok sert bir açıklama yapan Gül, "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum" dedi. 

Gül şunları kaydetti: "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider, itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN