Erdoğan'dan Doğu Akdeniz paylaşımı: Kimsenin hakkında gözümüz yok

Erdoğan'dan Doğu Akdeniz paylaşımı: Kimsenin hakkında gözümüz yok

Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'deki politikası ile ilgili Twitter'dan paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kimsenin hakkında gözümüz olmadığı gibi kimseye de hakkımızı yedirmeyiz. Doğu Akdeniz'de tehdit, baskı ve şantaj diline boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından 'Türkiye'nin Doğu Akdeniz Politikası' başlıklı bir görsel paylaştı.

Erdoğan iletisinde Türkiye'nin, Doğu Akdeniz politikasının iki temel üzerinde yükseldiğini belirterek "Deniz yetki alanlarının uluslararası hukuka uygun olarak, hakça ve adil biçimde sınırlandırılarak kıta sahanlığımızdaki egemenlik haklarımızın korunması, Kıbrıs Türkleri'nin Ada'nın eşit ortağı olarak hidrokarbon kaynakları üzerindeki hak ve çıkarlarının garanti altına alınmasıdır." sözlerine yer verdi.

Erdoğan, paylaşımında ayrıca "Kimsenin hakkında gözümüz olmadığı gibi kimseye de hakkımızı yedirmeyiz. Doğu Akdeniz'de tehdit, baskı ve şantaj diline boyun eğmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN