Erdoğan'dan ilginç çıkış: Kongre'yi basanlar da YPG'li

Erdoğan'dan ilginç çıkış: Kongre'yi basanlar da YPG'li

ABD'de 6 Ocak'ta yaşanan Kongre baskını ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadelesini hatırlatarak Trump tarafından da desteklenen Kongre baskını için "Nitekim, Amerikan Kongresi'ne yönelik menfur eylemde başı çekenlerin, bölücü örgütün Suriye kolu YPG/PYD ile bağlantıları ortaya çıkmıştır" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Ocak'ta yaşanan Kongre baskını ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

Erdoğan, Trump tarafından da desteklenen Kongre baskını için "Nitekim, Amerikan Kongresine yönelik menfur eylemde başı çekenlerin, bölücü örgütün Suriye kolu YPG/PYD ile bağlantıları ortaya çıkmıştır" ifadesini kullandı.

"NİTEKİM YPG/PYG BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKTI"

TASC TV'nin açılış törenine videolu mesaj gönderen Erdoğan, dikkat çeken sözler sarf etti:

"Nitekim, Amerikan Kongresi'ne yönelik menfur eylemde başı çekenlerin, bölücü örgütün Suriye kolu YPG/PYD ile bağlantıları ortaya çıkmıştır. Bu saldırıyla terörün, insanlıkla beraber demokrasinin de düşmanı olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Küresel barış ve istikrar hedefiyle çalışan tüm ülkelerin terörle mücadele konusunda ortak bir zeminde buluşması, teröre karşı ilkeli ve tutarlı hareket etmesi, bu bakımdan büyük önem arz ediyor.

"NET BİR TUTUM BEKLİYORUZ"

Bilhassa geçen hafta yaşanan 13 insanımızın şehit edildiği kalleş terör saldırısı sonrasında, tüm müttefiklerimizden net bir tutum bekliyoruz. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadelesini sınırları içinde ve dışında kararlı bir şekilde yürütecektir."

NE OLMUŞTU?

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ı destekleyen on binlerce gösterici, 6 Ocak'ta Washington'daki Ulusal Park'ta toplanmış ve ABD Kongresi'ne yürümüştü. 

01-005.jpg

Polis barikatlarını aşan kızgın göstericiler Kongre'ye basmış ve ülkede infiale yol açan görüntüler ortaya çıkmıştı. 

02-003.jpg

Çıkan çatışmalarda biri polis 5 kişi hayatını kaybetmiş ve olayların bastırılması için Kongre'ye ABD Ulusal Muhafız birlikleri sevk edilmişti. 

03-001.jpg

Kongre baskının ardından Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'e olayları azmettirdiği gerekçesi ile Trump'ı Anayasanın 25. Maddesi kapsamında görevden alması çağrısında bulunmuştu. 

04-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN