Erdoğan'dan İnce'ye Metin Temel cevabı: Bu millet sana o apoletleri sökme fırsatı vermez

Erdoğan'dan İnce'ye Metin Temel cevabı: Bu millet sana o apoletleri sökme fırsatı vermez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı İnce'nin Korgeneral İsmail Metin Temel'e yönelik 'Apoletlerini sökeceğim' sözlerine çok sert cevap verdi. Erdoğan, "Bu millet sana onun apoletlerini sökecek fırsatı vermez, seni sandığa gömer" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kılıçarslan Meydanı'nda düzenlenen Konya mitinginde konuştu.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, kendisini alkışlayan 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'i sert bir dille eleştiren ve "O generalin apoletlerini sökeceğim" diyen CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye sert sözlerle cevap verdi.

Erdoğan, "Muharrem İnce bu millet sana onun apoletlerini sökecek fırsatı vermez, seni sandığa gömer" dedi.

18-06/02/20180602_2_30692409_34292857.jpg

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Konya ezelden beridir bizim yol arkadaşımız olmuştur. Bunun için hep Konya'ya bak Türkiye'yi gör dedik. Şimdi yol boyu gelirken maşallah nasıl kitleler vardı Konya bugün bir başka. Rabbim bu mahabbetimizi eksiltmesin, yol arkadaşlığımızı daim kılsın. Bunun için hep Konya kazansın Türkiye kazansın dedik.

Bugün de Konyamız ve ülkemiz için çok büyük hedeflerimiz çok büyük hayallerimiz var. İnşallah hep birlikte yeni bir başlangıç yapıyoruz. 16 yıl önce AK Parti ile demokrasi ve kalkınma yolunda güzel bir başlangıç yaptık. 15 Temmuz'da milletimizle birlikte, istikbalimize sahip çıkma konusunda güzel bir başlangıç yaptık.

18-06/02/20180602_2_30692875_34293757.jpg

YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ

Şimdi 24 Haziran'a yeni yönetim sistemimizle yeni bir başlangıç yapmaya hazırlanıyoruz. Şimdi sizlere soruyorum, 24 Haziran'da güçlü hükümet için Cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız?, 24 Haziran'da güçlü hükümet için Cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız?, 24 Haziran'da güçlü hükümet için Cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? Vakit Konya vakti diyor muyuz? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz? Maşallah ne kadar bir coşku, ne kadar güzel bir hava unutmayın yaparsa yine AK Parti yapar. İnşallah sizlerin desteği ile irade, erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak, Konya şahlanacak.

SEN KONYA'YI BİLİR MİSİN, BAY KEMAL BİLİR Mİ?

Konuşuyor, konuşuyor para var mı? diyor. Sen esere bak esere. Kaynakları çeşitlendiriyoruz. Zaten hamdolsun para da var. 16 yıldır bütün bu yatırımlar İnce sayın İnce sen Konya'yı bilir misin? Bay Kemal bilir mi? Niye bilsin ki. İhtiyaçları var mı? İşte Konya'yı bunlar bilse o zaman dünyanın kaç bucak olduğunu anlarlar. Konya'ya son 16 yılda 47 katrilyon lira yatırım yaptık. Bay Kemal senin genel müdür olduğun hastanelerde benim vatandaşlarım can çekişirken sen diyordun ki ben ne yapayım hükümet. İşte bak biz herşeyimizle buradayız. Sağlık tesislerimizle, şehir hastanelerimizle, devlet hastanelerimizle halkımızın yanındayız. Ama sen bundan anlamazsın senin adayın da anlamaz.

Ne diyor? Muharrem gel bakalım Muharrem diyor. Seçim beyannamesini cumhurbaşkanı adayı değil parti genel başkanı okuyor. Sen olsaydın aday o zaman. Bunların durumu rezalet.

18-06/02/20180602_2_30693140_34294188.jpg

Eğitimde 7644 yeni derslik yaptık, 105 milyon lira eğitim desteği sağladık. Konya'da üniversite sayısı 2 tane daha arttı. Bu yıl 5300 kişilik 3 yıl içinde de 11614 kişilik yurtlar açarak yüksek öğrenimde yurt kapasitemizi 30 bin 520'ye ulaştıracağız.

YEŞİL BU ÜLKEDE BİZİMLE GELİŞTİ

42 bin seyirci kapasiteli stadyumumuzu Konyalı spor severlerin hizmetine soktuk mu? Şimdi de stat doyumu olmaz, milli maçlarımızı yapar hale geldik. Şimdi ne yapıyoruz? Eski stadı millet bahçesi yapıyoruz. Artık alacaksınız çocuklarınızı yanınınza inşallah bu muhteşem proje ile Konya'da zaten bu tür yerler çok ama buna ilave yer yapmış olacağız. Çünkü yeşil bu ülkede bizimle gelişti. Çevre bizimle, sağolsun Konya'da sağolsun belediye başkanı arkadaşlarım başta Tahir bey olmak üzere Konya'nın çehresini değiştirdiler. Havalimanından buraya gelirken sağı solu her teraf yemyeşil, pırıl pırıl. İnşallah şimdi de millet bahçesi ile bunu daha güzel hale getireceğiz.

Konya'da ilk defa bisiklet yarışları için bir beledrom inşa ediyoruz. Konya bisiklet kullanmada Türkiye'nin bir numarası. İhalesi Ağustos ayında yapılacak.

18-06/02/20180602_2_30692790_34293592.jpg

HEPİNİZ İNCE'YE DAVA AÇIN

Hızlarını alamayıp milli iradenin tecelligahı olan Meclisi, burada görev yapan milletvekillerimizi hırsız olarak itham edecek kadar ileri gidiyorlar. Bunlar dağıttı. Bunlar kayış attı. Milletvekillerine nasıl bu ifadeyi kullanırsın. Sen de hırsızsın o zaman. Milletvekili arkadaşlarıma hırsız ithamında bulunan bu İnce'ye dava açın, hepiniz dava açın.

SANA O APOLETLERİ SÖKTÜRMEZ

Bugün yeni bir herze daha yumurtladı. Malatya'ya gittiğimde esnaf odası bir iftar yaptı. Şahsımın bulunduğu iftar sofrasına 2. Ordu KOmutanımızın katılmasından rahatsız olmuş. Haddini öyle aşıyor ki Metin Temel paşamızın apoletlerini sökeceğini söylüyor.

Malatya'daki iftar, parti iftarı değil. Metin Temel paşamızla çok yakın bir hukukumuz var. Muharrem İnce bu millet sana onun apoletlerini sökecek fırsatı vermez, seni sandığa gömer."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN