Erdoğan’dan IŞİD’le mücadelede en sert mesaj Arife günü geldi

Erdoğan’dan IŞİD’le mücadelede en sert mesaj Arife günü geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz sabahından çok daha güçlü ve kararlı bir Türkiye olduğunu söyledi. PKK ve FETÖ ile mücadelenin sonuna kadar süreceğini belirten Erdoğan ”PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD-YPG’yi de aynı akıbet bekliyor. DAİŞ’i bitirmek, milletimize karşı boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye’nin, 15 Temmuz sabahı olduğundan çok daha güçlü, kararlı ve dinamik olduğunu belirterek, “Milletimiz, kendi iradesini hiçe sayan, darbeyle, terörle, ülkesine boyun eğdirebileceğini, devletini ele geçirebileceğini sananlara açık bir mesaj vermiştir. Bu tür niyetlerle yola çıkanlar, artık bilmelidirler ki karşılarında 79 milyon Türkiye var.” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kurban Bayramı mesajında terörle mücadele vurgusu vardı. İki ay önce 15 Temmuz gecesi, tarihte görülmemiş bir ihanetle karşı karşıya kalınıldığını hatırlatan Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milletimiz, her kesimden, her görüşten, insanıyla, o gün tüm dünyaya mesajını verdi.”

PKK İYİCE KÖŞEYE SIKIŞTI

Erdoğan, sadece FETÖ’ye karşı mücadele edilmediğine vurgu yaparak,  PKK ve IŞİD  gibi kanlı yapılarla da mücadelenin kesintisiz sürdüğünü bildirdi. Görünüşte rakip gibi gözüken bu örgütlerin, aslında Türkiye’ye karşı birlikte hareket ettiklerine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti: “PKK terör örgütünün, 15 Temmuz’dan sonra sınır bölgelerimizdeki faaliyetlerini yoğunlaştırma gayretinde olduğunu görüyoruz.

16-09/12/12krr11-tayyipp.jpg

Türkiye’nin Suriye operasyonunu sekteye uğratma amacı taşıdığı açık olan bu eylemler, örgütün ağır kayıplar vermesine rağmen devam ediyor. Terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerin acısı yüreğimizi yakıyor, ama şundan emin olunuz ki askerimizin, polisimizin, korucularımızın dökülen tek bir damla kanı dahi boşa gitmedi, gitmiyor. PKK, tarihinin en ciddi kayıplarını verme pahasına yürüttüğü bu kanlı eylemlerinde kesin bir başarısızlığa uğramıştır. Artık bölge halkının da açıktan tavır aldığı bu örgüt, her geçen gün daha fazla köşeye sıkışmaktadır. Türkiye’yi PKK belasından kurtarmakta kararlıyız.

FETÖ gibi PKK’nın da milletimizin dirayeti, devletimizin gücü karşısında direnme şansı yoktur. PKK’nın, Suriye’deki kolu olan PYD-YPG’yi de aynı akıbet bekliyor. DAİŞ denilen örgütü, hem Suriye’de bitirmek hem ülkemizde eylem yapamaz hale getirmek, milletimize karşı boynumuzun borcudur. Fırat Kalkanı Harekatı, bunun ilk adımıdır. Ülke ve millet olarak bekamızı tehdit eden tüm örgütleri, arkalarında kim olursa olsun, yok etmek için ne gerekiyorsa yapmaktan bizi kimse alıkoyamaz.” -ANKARA AA

YOLLARDA KAYBEDİLECEK ZAMANIN TELAFİSİ VAR AMA...

Bayram ziyaretlerine gidiş ve dönüşlerde trafik kurallarına her zaman olduğundan çok daha fazla riayet edilmesi çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maalesef ülkemizde, her bayramda, trafik kazalarında pek çok ailenin ocağına ateş düşüyor. Ailelerimize ve milletimize derin acılar yaşatacak kazalara sebep olacak ihlallerden, hep birlikte kaçınmalıyız. Unutmayınız, yollarda kaybedilen zamanın telafisi mutlaka vardır, ama kaybedilen canların, çekilen acıların telafisi yoktur” ifadelerine yer verdi.

TUZAKLARI HUKUK VE DEMOKRASİ İLE AŞARIZ

Başbakan Yıldırım İslam coğrafyasını terör ve şiddetle kana bulamak isteyen şer odaklarının bu topraklardan mutlaka temizleneceğini söyledi. Yıldırım, Türkiye’nin kurulan tuzakları tam demokrasi ve hukukla aşarak daha da güçleneceğini de kaydetti.

16-09/12/12krr11-binali.jpg

Başbakan Binali Yıldırım, hiçbir terör örgütü ve ihanet şebekesinin bu milletin başını önünü eğdiremeyeceğini söyledi. Başbakan Yıldırım, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Birliğimize kasteden, gücümüzü kırmak isteyen bütün o kirli oyunlar beyhudedir. Hiçbir dönem kavmiyet davasına prim verilmemiş olan bu topraklarda nifak tohumlarının kök salma şansı yoktur” dedi.

BARIŞ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Türkiye’nin başta ülkenin güvenliği olmak üzere bölgesel ve küresel barışın temini için bütün gücüyle mücadele ettiğini vurgulayan Yıldırım bayram mesajında şunları söyledi: “Terör örgütlerinin hiçbir Müslüman evladını zehirlememesi için büyük bir mücadele veriyoruz. Vatandaşlarımız emin ve müsterih olsunlar ki, insanlık suçlarının en ağırı olan terör ve şiddeti ülkemizden ve bölgemizden tamamen tasfiye edinceye kadar mücadelemiz devam edecektir.”

Türkiye’nin geleceğini karartmak için hareket geçen güçlerin 15 Temmuz darbe girişimini planladığını işaret eden Yıldırım bu girişimin de milletin direnişi ile yenilgiye uğratılmasını övdü. “Herkes şundan emin olsun ki, ihanet şebekeleri, saçtıkları nifak tohumlarıyla böyle yekvücut olmuş bir milletin bütünlüğüne asla halel getiremeyecekler” diyen Yıldırım şöyle devam etti: “İhtilaf ve gerilim alanlarını derinleştirmeye çalışanlara karşı milletçe kardeşlik ve adaletten yana olacak, bizi tek millet haline getiren kutlu değerlere dört elle sarılmaktan vazgeçmeyeceğiz.”

REHAVETE KAPILMAK YOK

“Terörle, şiddetle İslam dünyasını ve ülkemizi acıya boğmak isteyen şeytani şer odakları inşallah bu topraklardan ve İslam yurdundan tamamen temizleneceklerdir. Kan ve şiddetten beslenenler, umutlarımızı kırmak isteyenler büyük Türkiye’nin önünü kesemeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti olarak, bütün kurumlarımızla hukukun, adaletin, kardeşliğin sesini yükseltmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz. Tam demokrasi ve hukukun üstünlüğünü tesis ederek gücümüze güç katacağız ve mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz. Milli birliğimize yönelik tuzaklara karşı asla gaflete ve rehavete kapılmayacak, kardeşliğimizi ebediyen baki kılacağız.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN BAYRAM MESAJI: SORUNLARI HUKUK YOLUYLA AŞARIZ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yayımladığı bayram mesajında “Kuruluşundan bu yana İslam dünyasıyla birlikte tüm mazlum devletlerin umudu olan cumhuriyetimizin, temeline bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yerleştirdiği demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti harcıyla sorunların üstesinden geleceğine inancım tamdır” ifadesini kullandı. 15 Temmuz darbe girişiminde ve Türkiye’nin sınırlarının ötesine taşan terörle mücadelede kaybedilen şehitlerin bayramı daha hüzünlü kıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, annelerin ve babaların evlat acısıyla kavrulan yüreklerinin yüklediği sorumluluğun büyük olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu siyasetin yeni acıların yaşanmasını önlemek için çözüm bulması gerektiğini de kaydetti.

SUÇSUZLARIN HAK KAYBI TOPLUMSAL HAYATI BOZUYOR

MHP lideri Devlet Bahçeli de bir bayram mesajı yayımlayarak terörle mücadele vurgusu yaptı.  Türk milletinin, tarihinin en zorlu günlerinden geçtiğini bildiren  Bahçeli, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Hiç kimse yarınından emin ve umutlu değildir. Mağduriyetler, suçsuz ve günahsız insanlarımızın hak kayıpları sosyal ve toplumsal hayatı içinden çıkılmaz hale getirmektedir. Bin yıllık kardeşliğimizi kurban vermeyeceğiz. Türk milletinin bölünüp parçalanmasını dileyen, zulüm uşaklarına müsaade etmeyeceğiz.”

16-09/12/12krr11-hulusi_akar.jpg

SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, “TSK anayasal düzen içinde yasalarla belirlenmiş tek bir emir komuta yapısı vardır. Bu yapı dışında, teşkilat ve faaliyetlerimizde, hiçbir kişi ve oluşumun etkisi söz konusu olamaz. TSK’nın bilinen en önemli vasfı disiplinidir. Bu disiplinin temeli, ruhu ‘mutlak itaat’tir. Bizi biz yapan bu anlayıştan asla taviz verilmeyecektir” dedi. Orgeneral Akar Kurban Bayramı  mesajında terörle mücadeleden taviz verilmeyeceğinin altını da şu satırlarla çizdi: “Her çeşit terör şebekesinin kökü kazınıncaya kadar  mücadeleye devam edecek. Operasyonlarımız sınırlarımız içerisinde bölücü terör örgütüne karşı, ülkemizde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürecektir. ”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN