Erdoğan'dan New York Times'a sert cevap

Erdoğan'dan New York Times'a sert cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SETA tarafından düzenlenen 'Başkanlık Sistemi' panelinde New York Times'ta çıkan yazıyı hatırlatarak, "Ya sen bir gazetesin haddini bileceksin" diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dik durmanın çok önemli olduğunu belirterek "Başkanlık Sistemi'nin içerisinde ben bu dik duruşu görüyorum" dedi. 

"Millet-devlet yakınlaşmasından rahatsız oldular"

"Biz millet ile devlet arasındaki bağları güçlendirdikçe birileri çıktı bundan rahatsız oldu" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vesayetçilerin bu anlayışlarını çeşitli kanallar aracılığıyla halen devam ettirmeye çalıştığına değindi.

"Neden 'Türk tipi' olmasın?"

Dünyada başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz çıkıp neden taklitçilik yapalım. Neden bize özgü Türk tipi bir başkanlık sistemi olmasın" diye konuştu.

15-05/25/erdogan123.jpg
Erdoğan, SETA'da yaptığı konuşmada, Başkanlık Sistemi'nin devletin işleyişi noktasında bir çok eksiği gidereceğini söyledi.

Erdoğan'dan ilkesizlik vurgusu

Başkanlık Sistemine gelen eleştirilerin ilkesel değil, siyasi olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Bunların başkanlık sistemine karşı olan tavırları demokrasiye olan bağlılıklarından değil, vesayetçilere olan bağlılıklarındandır"dedi.

"Sen bir gazetesin, haddini bileceksin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Times'ta çıkan yazıyı hatılatarak tepki gösterdi. "New York Times edep dışı bir yazı ile Erdoğan'ın Türkiye'sinde bunlar oluyor diye oradan göndermeyi yapmış adeta ABD'ye talimat veriyor. Niye duruyorsunuz. diyor" diyen Erdoğan, "Ya sen bir gazetesin haddini bileceksin. Bir defa sen bunu yazmakla böyle bir haberi yapmakla kendi özgürlük alanının dışına çıkmakla Türkiye'ye müdahale ediyorsun" açıklamasında bulundu.


"Niye milleti aldatmaya çalışıyorsunuz?"

Muhalefet partilerinin akaryakıt konusunda vaatlerini hatılatarak, CHP'nin bir zamanlar karneyle mazot verdiğinin örneğini gösteren Erdoğan, "Hani çıkıp diyorlar ya. Mazotu çiftçiye şöyle indirip verecez, bedava vereceğiz diye. Al işte vesikası burda. Ya sen bunu hangi kaynakla nasıl vereceksin. Niye milleti aldatmaya çalışıyorsun" diyerek tepki gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN