Ermeniler Paşinyan'a istifasını istiyor

Ermeniler Paşinyan'a istifasını istiyor

Azerbaycan'la imzalanan Dağlık Karabağ ateşkes anlaşması sonrası Ermenistan'da Başbakan Nikol Paşinyan'a istifa baskısı devam ediyor. Sokağa çıkan binlerce Ermeni, "Hain Nikol" "Defol Nikol" sloganları attı.

Dağlık Karabağ'da Ermenistan saldırmasıyla başlayan 44 çatışma sonrası Ermeni ordusu büyük kayıplar vermiş ve Rusya'nın arabuluculuğunda ateşkes anlaşması imzalanmıştı. İmzalanan anlaşma sonrası Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın istifası isteniyor.

Paşinyan muhalifleri Dağlık Karabağ'daki çatışmaları sona erdiren anlaşmayı ulusal çıkarlara ihanet olarak nitelendiriyor.

Rusya'nın arabuluculuğunda imzalanan ve 10 Kasım'da yürürlüğe giren ateşkes 44 gün süren sert çatışmaları sona erdirmiş ve Azerbaycan bu çatışmalar sırasında edindiği kazanımları korumayı başarmıştı.

Anlaşmayı acı verici fakat gerekli olarak tanımlayan Paşinyan ise imzalamaması halinde Dağlık Karabağ'ın tamamını kaybetme riski olduğunu savundu.

Çarşamba günü başkent Erivan sokaklarında yürüyen 4 bin civarında kişi "Hain Nikol" ve "Defol Nikol" sloganları attı. Polis salı günü protestoların aksine göstericilere herhangi bir müdahalede bulunmadı.

PUTİN'DEN PAŞİNYAN'A TEBRİK

Rusya'nın ana taşıyıcısı olduğu Kollektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün çarşamba günü yapılan video konferansında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaşı sona erdirmek için zor fakat gerekli kararlar alma cesaretini gösteren Paşinyan'ı tebrik etti.

Paşinyan da arabuluculuğu ve bölgedeki güvenlik ve istikrarı sağlamak için gönderilen Rus barış gücü için Putin'e teşekkür etti.

Rusya ateşkesin devamı ve yerlerinden olanların güvenli bir şekilde nakledilmesi için 2 bin kişilik barış gücünü en az 5 yıllığına bölgeye gönderdi. Rus askerleri Ermenistan'la kara bağlantısı kesilen Dağlık Karabağ için Laçin bölgesi boyunca oluşturulan koridorun da güvenliğini sağlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN