Ermenistan'da siyasi kriz: Cumhurbaşkanı, Paşinyan'ın istifasını istedi

Ermenistan'da siyasi kriz: Cumhurbaşkanı, Paşinyan'ın istifasını istedi

Azerbaycan karşısında Dağlık Karabağ'da hezimete uğrayan Ermenistan'da sular durulmuyor. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Başbakan Paşinyan'ın istifa etmesini istedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Dağlık Karabağ'dan çekilme kararına imza atan hükümetin istifa etmesini ve geçici teknokrat bir hükümetin kurulması gerektiğini açıkladı.

Sarkisyan, Rusya’da bulunan Ermeni toplumu temsilcileri ile yaptığı toplantıda, Nikol Paşinyan hükümetine yönelik eleştirilerde bulundu.

Başbakan Paşinyan’ın Dağlık Karabağ meselesi ile ilgili Azerbaycan ile anlaşma imzalamak zorunda kalması ve Ermenilerin Karabağ'dan çekilmesini "büyük trajedi" olarak nitelendiren Sarkisyan, "Böylesine büyük bir trajedinin meydana geldiği herhangi bir ülkede çözüm vardır. Buna yol açan hükümet gitmek zorundadır." ifadelerini kullandı.

Bütün partilerin üzerinde uzlaşacağı teknokrat bir hükümet kurulmasını teklif eden Sarkisyan, bu hükümetin 6 ay ya da 1 yıl çalışarak ülkeyi erken seçime götürebileceğini belirtti.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ REFERANDUMU DA İSTEDİ

Sarkisyan, yeni seçimlere kadar ülkede Anayasa değişikliği için referandum yapılmasını da istedi.

Ermenistan’da Cumhurbaşkanı ya da Başbakan’ın ülke için önemli kararları tek başına almaması gerektiğini savunan Sarkisyan, "Ülkemizde Anayasa hiç dengeli değil. Parlamento, hükümet ve Cumhurbaşkanlığı arasında denge olmalıdır." diye konuştu.

Ayrıca Sarkisyan, Cumhurbaşkanının şu anda olduğu gibi parlamento tarafından değil, halk oylaması ile seçilmesi gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN