Erol Mütercimler'e 10 ay hapis cezası

Erol Mütercimler'e 10 ay hapis cezası

Eski öğretim üyesi Erol Mütercimler, bir televizyon programında İmam Hatip liselilere yönelik söylediği sözler üzerine hakkında açılan davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haliç Üniversitesi eski öğretim üyesi Erol Mütercimler'e katıldığı bir televizyon programında İmam Hatip liselileri kast ederek söylediği sözler nedeniyle açılan davada 10 ay hapis cezası verildi. 

Mütalaada Mütercimler'in "Halkın bir kesimini sosyal sınıf din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Erol Mütercimler hakkında katıldığı bir televizyon programında İmam Hatip liselilere yönelik söylediği sözler üzerine aralarında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu 16 kişi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren Mütercimler, programda çok yorgun olduğunu ve bu sebeple söylemek istediklerini tam olarak dile getiremediğini, sözlerinin yanlış anlaşıldığını aktarmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN