Erol Mütercimler kimdir, kaç yaşında, nereli? İmam hatiplilerle ilgili sözlerine hapis cezası!

Erol Mütercimler kimdir, kaç yaşında, nereli? İmam hatiplilerle ilgili sözlerine hapis cezası!

Bir televizyon programında imam hatipliler için sarf ettiği 'ahlaksız, cinsi sapık' sözleri nedeniyle tepkilerin odağı olan Erol Mütercimler, 10 ya hapis cezasına çarptırıldı. Öğretim görevlisi olarak görev yaptığı Haliç Üniversitesi tarafından görevine son verilen ünlü yazar, daha sonra yaptığı açıklamada imam hatiplilerden özür dilemişti. İşte, Erol Mütercimler biyografisi...

2020 yılında çıktığı bir televizyon programında imam hatip mezunları için kullandığı tabirler nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Erol Mütercimler hakkında, aralarında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Bilal Erdoğan'ın da bulunduğu 16 kişi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştu. 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilen Erol Mütercimler, mahkeme tarafından 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

EROL MÜTERCİMLER İMAM HATİPLİLER HAKKINDA NE DEDİ?

8 Eylül 2020 tarihinde Haber Global TV ekranlarında Saynur Tezel'in moderatörlüğünde gerçekleşen programda Erol Mütercimler, imam hatip mezunları için; 'ahlaksız, sapık ve sahtekar' kelimelerini kullandı.

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler, yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışma sırasında "Saint Joseph, Saint Michel, Saint Benol kimlerin kurduğu okullar, bizim papazların kurduğu okullar" derken, Mütercimler, "Ama sonuca bakı, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor? Sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" dedi.

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ'NDEN KOVULDU

Bu sözleri sonrası Haliç Üniversitesi tarafından başlatılan soruşturma sonrasında Erol Mütercimler'in görevine son verildi. Önder İmam Hatipliler Derneği'nin il ve ilçe dernekleri tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak suç duyurusunda bulunuldu.

İmam hatipliler ile ilgili sözlerine ilişkin yeni bir açıklama yapan akademisyen Erol Mütercimler, "Yayınlanmış bölümü dinleyip kalbi kırılan, üzdüğüm tüm imam hatip lisesi mezunları ve şu andaki öğrencilerden çok özür diliyorum" dedi.

erol-mutercimler-482.jpg

EROL MÜTERCİMLER'İN HAYAT HİKAYESİ

1954 yılında Kars'ta dünyaya geldi.

Tüm eğitimi hayatını İstanbul'da geçirdi. Liseyi İstanbul Gaziosmanpaşa Plevne Lisesi'nde okudu. Deniz Harp Okulu'ndan ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik bölümünden mezun oldu.

Deniz Kuvvetleri'nde bir süre fizik bölümü öğretim üyeliği yaptı. Beşiktaş Deniz Müzesi'nde müdürlük yaptığı sırada Avustralya'ya gitti. Burada SBS devlet radyosunda program hazırladı ve sundu. 'Çok kültürlülük' konusundaki doktora çalışmasını Avustralya'da yapıp, akademik çalışmasını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı.

Deniz tarihi çalışmalarıyla tanınan Erol Mütercimler, Türkiye'ye döndükten sonra çeşitli gazetelerde ve dergilerde köşe yazarlığı yaptı. TRT Radyosu ve çeşitli televizyon kanallarında programcı ve yönetici olarak çalıştı. Haliç Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi'nde strateji ve devrim tarihi dersleri verdi

Halk TV'de Gürkan Hacır ile birlikte 'Şimdiki Zaman-Pazar' adlı haber programında gündeme dair yorumlarda bulundu.

Bugüne kadar radyo oyunları yazdı, çeşitli dergilerde yazıları yayımlandı ve yazdığı belgesel senaryoları çekilerek izleyiciyle buluştu, onlarca kitaba imza attı.

Erol Mütercimler, 1 Temmuz 2008'de Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Sorgusu yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. 5 Ağustos 2013 günü karara bağlanan davada 8 yıl 9 ay cezaya çarptırıldı.

8 Eylül 2020 günü katıldığı bir televizyon programında imam hatipliler hakkında söylediği sözler nedeniyle 19 Nisan 2021'de 10 ay hapis cezası aldığı açıklandı.

ÖZEL YAŞAMI

1954 doğumlu olan Erol Mütercimler 2021 yılı itibariyle 67 yaşındadır.

Suna adlı sinema filminde 68 kuşağından bir karakteri oynadı.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @erolmutercimler, Youtube'da @ErolMütercimlerAkademi kullanıcı adıyla yer almaktadır.

2136307-700827f65f5c80f82181622697a6a6ed.jpg

EROL MÜTERCİMLER KİTAPLARI

* Destanlaşan Gemiler
* Millî Mücadelenin Kahraman Gemisi Alemdar
* Bilinmeyen Yönleriyle Kıbrıs Barış Harekatı
* Kurtuluş Savaşı'na Denizden Gelen Destek - Sovyet Yardımları
* Gasp Edilen Gemi Sultan Osman
* 21. Yüzyılın Başında Türkiye - Türk Cumhuriyetleri İlişkiler Modeli
* 21. Yüzyılın Eşiğinde Türkiye-Japonya İlişkisi
* Ertuğrul Faciası
* 21. Yüzyıl ve Türkiye - "Yüksek Strateji"
* İmparatorluğun Çöküşüne Denizden Bakış
* Kadınlar, Gemiler, Otomobiller
* Düşler ve Entrikalar
* Gelibolu 1915
* Komplo Teorileri, Alfa Yayınları, 2005
* Satılık Ada: Kıbrıs
* Bu Vatan Böyle Kurtuldu(Onlar Bizim İçin Öldüler)
* Fikrimizin Rehberi Gazi Mustafa Kemal
* Komplo Teorileri & Aynanın Ardında Kalan Gerçekler
* Akıl Oyunu / Komplo Teorileri 2
* Stratejik Düşünme & Geleceği Yönetmek ve Kazanmak İçin
* Aynadaki Tarih & Komplolar, Suikastler, Provokasyonlar, İsyanlar

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN