Esad güçlerinin ilerlediği Halep'te yeni göç dalgası

Esad güçlerinin ilerlediği Halep'te yeni göç dalgası

Rusya'nın hava desteği sağladığı Esad ve Hizbullah güçleri Halep'in güneyinde ilerlerken bölgede yeni bir göç dalgası başladı. Çatışmaların şiddetlenmesi üzerine son üç günde onbinlerce kişi evlerini terketti.

Daha önce Hama, Humus ve Lazkiye'de Rus Hava Kuvvetleri'nin desteğiyle muhalif güçlere yönelik operasyonlar düzenleyen Esad rejimi, son olarak Halep'e yönelik bir operasyon başlattı. Rusya'nın havadan, Esad, Hizbullah ve Iraklı Şii milis güçlerinin karadan başlattığı saldırı nedeniyle birkaç gün içinde onbinlerce kişi göçmen durumuna düştü.

BBC'ye konuşan Suriye Tıbbi Yardım Birliği Başkanı Zaydun el-Zuabi, son üç günde en az 70 bin kişinin evlerini terketmek zorunda kaldığını ifade etti. Kaçan kişilerin yanlarında barınak amaçlı kullanacağı çadır ve gıda olmadığını belirten Zuabi, "Bombardımanlar da tüm şiddetiyle devam ediyor. Gökyüzünde savaş uçaklarını ve helikopterleri gören siviller büyük korku içinde kaçışıyor" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu uyarmıştı

Başbakan Ahmet Davutoğlu da dün yaptığı açıklamada Halep çevresinde çatışmaların yoğunlaşmasına dikkat çekmiş ve bu durumun yeni bir göç dalgasına neden olacağı uyarısında bulunmuştu.

Stratejik tepeyi ele geçirdiler

Öte yandan Rusya ve rejim güçlerinin başlattığı harekatta Halep-Şam Uluslararası Otoyolu yakınlarındaki stratejik Suriyetel tepesini ele geçirdiği bildirildi. Esad rejimi yanlısı el-Masdar, operasyonlarda Ahrar Şam, Nusret Cephesi ve Özgür Suriye Ordusu'nun hedef alındığını kaydetti. Muhalif güçlerle rejim ve müttefikleri arasındaki çatışmaların Halep'in güney kırsalındaki Ebtayn ve Şughaydila kasabaları çevresinde sürdüğü belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN