İran ve Rusya'dan Suriye'de büyük operasyon hazırlığı

İran ve Rusya'dan Suriye'de büyük operasyon hazırlığı

Suriye'de Esad rejimine desteğini artıran İran ve Rusya'nın, Halep, İdlib, Hama ve Lazkiye'yi muhaliflerden temizlemek için büyük bir operasyon hazırlığında olduğu öğrenildi. Hizbullah ve İran ordusunun İdlib operasyonu için 7 bin asker gönderdiği, İranlı general Kasım Süleymani'nin hazırlıkları bizzat yerinde denetlediği belirtildi.

[Karar]

Rusya, İran, Irak, Suriye ve Hizbullah'tan oluşan "4+1 ittifakı"nın, Suriye'nin kuzeybatısında büyük bir operasyon hazırlığında olduğu belirtildi. Lübnan merkezli el-Ekber gazetesinde İbrahim el-Emin imzasıyla yayımlanan haberde, operasyonun Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Halep, Hama, Gab Ovası, İdlib ve Lazkiye'yi kapsadığı ifade edildi.

7 bin Hizbullah ve İran savaşçısı İdlib'de

Hizbullah ve İran Devrim Muhafızları'ndan 7 bin kişilik bir birliğin Suriye ordusuna katılmak için gönderildiği ve sahadaki kaynakların operasyonun "çok yakında" başlayacağı belirtilen haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Kaynaklar, Ankara-Riyad-Washington ittifakının sunduğu tüm vaatlere rağmen muhalif grupların endişe içinde olduklarını belirtti. Suriyeli olmayan (özellikle de Kafkas kökenli) yüzlerce savaşçı, kuzey cephesine yığınak yaptı. Bu, maneviyatı yükseltme kampanyasıyla eş zamanlı olarak gerçekleşti. Bazı gruplar ise -ailelerini Türk sınırlarına yakın bölgelere taşımak bahanesiyle- bazı silahlıların kaçmasını engellemek için birkaç noktada barikat kurdu."

Kasım Süleymani, hazırlıkları bizzat denetliyor

15-10/13/kasim-suleymani.jpg

Sözkonusu birliklerin sahada çalışan istihbarat birimleri tarafından da destekleneceği belirtilen haberde, İran Devrim Muhafızları'na bağlı özel Kudüs Gücü birliklerinin komutanı General Kasım Süleymani'nin Suriye'ye giderek hazırlıkları bizzat denetlediği yazıldı.

Ekber gazetesi, 4+1 ittifakının Irak'ın petrol bölgesi Beyci'yi de DAİŞ'ten temizlemek için büyük bir kara operasyonu hazırlığında olduğunu iddia etti.

İran: Zafer yakında

Öte yandan İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, operasyonlarla ilgili olarak “Hegemonya sistemi, Suriye’deki devleti düşürmeye çalışıyor. İslam ülkelerinde nüfuzunu bu şekilde genişletmeye çabalıyor. Biz, var gücümüzle DAİŞ’in karşısında durmaya ve kökünü kazımaya devam edeceğiz.” yorumunda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN