Rusya ve Esad güçlerinden Humus'ta geniş kapsamlı operasyon

Rusya ve Esad güçlerinden Humus'ta geniş kapsamlı operasyon

Rus Hava Kuvvetleri ve rejim güçlerinin Humus vilayetinde büyük çaplı bir operasyona başladığı bildirildi. Bu harekat, Ekim ayının başından itibaren rejimin Rus hava desteğiyle yaptığı üçüncü operasyon oldu.

Bugün sabah saatlerinde Suriye ordusunun Rus Hava Kuvvetleri'nin desteğiyle Humus vilayetinin kuzeyinde geniş kapsamlı bir saldırı başlattığı öğrenildi. RIA Novosti'ye konuşan Suriyeli bir askeri yetkili, Rus uçaklarının Suriye'de hava saldırılarına başlamasından itibaren muhaliflere yönelik üçüncü büyük operasyonu gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yetkili, saldırılarda şu ana kadar iki köyün rejim güçlerinin eline geçtiğini açıkladı.

Reuters ajansı ise Suriye devlet televizyonuna dayandırdığı haberde operasyonun yoğun hava saldırıları ve top atışlarının sonrasında başlatıldığını bildirdi.

Rejim güçleri daha önce Rus Hava Kuvvetleri'nin desteğiyle Şam kırsalındaki Cabar bölgesi ve Hama'da operasyonlar yapmıştı.

Ayrıca İran, Irak, Rusya, Suriye ve Hizbullah'tan oluşan "4+1 ittifakı"nın Suriye'nin orta ve kuzey bölgelerini muhaliflerden almak için geniş çaplı harekat hazırlığında yönelik haberler çıkmıştı. Operasyonlara hazırlık için yüzlerce İran askerinin Suriye'ye vardığı belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN